Més de 4,6 milions de viatgers s’allotgen en hotels de la Comunitat en el primer semestre, un 5,4% més

VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

Més de 4,6 milions de turistes han escollit els hotels de la Comunitat Valenciana per a allotjar-se durant els sis primers mesos del 2024, incrementant les dades de l’exercici anterior en un 5,4 per cent. Este efecte també es reflectix en la producció turística, ja que les pernoctacions s’eleven per damunt dels 14 milions incrementant els últims registres en més d’1,1 milions (+9,2%).

Així es desprèn de l’informe periòdic Hobec Monitor que elabora la patronal hotelera i que analitza les principals dades de l’activitat turística i els indicadors de rendibilitat del primer semestre de l’any.

Durant este període, el mercat nacional es manté en els nivells de l’any anterior, mentre l’internacional creix en nombre de viatgers un 14%. Este últim, allarga lleugerament les seues estades i anota més de 7,3 milions de pernoctacions un milió més que el 2023.

La planta hotelera disponible en estos mesos també s’àmplia en un 4,5%, comptant amb una mitjana d’1.061 establiments hotelers disponibles durant la primera mitat de l’any, la qual cosa es traduïx en més de 129.000 places.

Amb més de 5,1 milions de pernoctacions Benidorm es posiciona en la cinquena plaça del top 20 de destinacions nacionals, amb un increment del 8,5% respecte al mateix període de l’any anterior. En este mateix rànquing, es troba també la ciutat del Turia que supera els 2,4 milions, situant-se en el lloc número 13 de la taula.

Totes dos destinacions xifren volums semblants de turistes sobrepassant el milió de viatgers i incrementant els registres de l’exercici anterior. Esta tendència a l’alça és deguda al mercat internacional que augmenta entre un 14%-15%, representant aproximadament el 55% del total de viatgers allotjats en hotels en els dos punts turístics.

Del més de mig milió de viatgers que trien la província de Castelló, més de 119.300 tenen Castelló de la Plana com a destinació, amb estades mitjanes entorn dels 1,8 dies, que anoten finalment més de 223.100 pernoctacions (+15,8%). A diferència de les anteriors destinacions, regna el mercat domèstic amb una hegemonia del 69% el qual a més eleva la seua presència en un 6,4%.

La ciutat d’Alacant també seguix la línia de tendències positives de la resta de destinacions analitzades. D’esta manera, amb una planta hotelera mitjana de 101 hotels, durant la primera mitat d’any supera els 449.000 viatgers amb els quals depassa la barrera del milió de pernoctacions.

TARIFES MITJANES

Des d’Hosbec assenyalen que la Setmana Santa dona lloc a un canvi de ritme, i és a partir de març quan s’observa que tant les tarifes mitjanes (ADR), com els ingressos per habitació (RevPar) augmenten, aconseguint el punt més àlgid al juny amb l’inici de la temporada estival.

Encara que totes les destinacions analitzades presenten increments respecte a les dades del 2023 en les mitjanes semestrals, destaquen els punts turístics d’Alacant i València amb ADRs de 97,2 i 115,8 euros respectivament i RevPars de 76,3 i 92,8 euros.

No obstant això, apunten, les dades mitjanes del primer semestre de la Comunitat Valenciana encara es troben “allunyats” de les dades nacionals amb tarifes mitjanes inferiors al 20% i ingressos per habitació inferiors al 18%.

ÚLTIMES NOTÍCIES