Dimarts marcat per una acusada baixada de les temperatures i alguns arruixons dèbils

La jornada vindrà destacada per un canvi de temps que tindrà les hores comptades. Els termòmetres arribaran a baixar fins a 11 graus en algunes zones de la Comunitat Valenciana
La jornada del dimarts vindrà marcada per un canvi d'oratge | Arxiu

 

El dimarts vindrà marcat per una acusada baixada de les temperatures que farà que tornem a recuperar algunes jaquetes. S'esperen unes condicions que no seran normals per a l'època de l'any, però la gelor vindrà per a no quedar-se massa temps ja que, al llarg de la setmana, tornaran a pujar els termòmetres. S'esperen algunes precipitacions, escasses i aïllades en general.

 

Es preveuen registres d'entre 1 i 2 l/m² de precipitació en l'interior de Castelló i d'Alacant al llarg de la vesprada. En alguna ocasió, les pluges aniran acompanyades de tempesta. Les precipitacions seran més probables en l'interior de Castelló. En València no se n'esperen, en principi. Com a molt, quatre gotes.

 

Mapa de la previsió del dimarts | Aemet

 

Els termòmetres recularan uns 8 graus

Els termòmetres arribaran a baixar fins a 11 graus en alguns punts de l'interior de Castelló, respecte ahir. En general, la baixada de temperatures en la Comunitat Valenciana serà d'entre 4 i 8 graus. A partir de dimecres ja es començaran a normalitzar les temperatures de nord a sud, començant per l'interior de Castelló.

 

Quant a l'estat del cel, a primeres hores del dimarts ja estarà ennuvolat per tots els llocs, fins a començar a desaparéixer avançada la vesprada, de nord a sud. Hi haurà la presència d'alguns núvols prims a primera hora de la jornada.

 

Alerta amb el vent

El canvi de temps obrirà les portes al fort vent de mestral que entrarà per la vall de l'Ebre. El vent guanyarà protagonisme en Castelló fins a primera hora de la vesprada. El mestral que bufarà de la vall de l'Ebre passarà a girar a gregal, i seguirà entrant amb força per la zona costanera alacantina. Esta situació i la persistència i intensitat del vent ens portarà a parlar d'avisos per mala mar en les costes d'Alacant, però amb onades que no passaran dels 2 metres en conjunt.

 

Mapa de la diferència de temperatures entre dilluns i dimarts | Aemet

 

També et podria interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!