S'activa l'alerta roja este divendres per calor extrema en la capital i rodalies

Les altes temperatures previstes per este divendres podran arribar fins als 42º en la capital i a les rodalies amb alertes rojes per temperatures extremes. A pesar de tot, de cara al cap de setmana, els termòmetres aniran baixant
Leer en español
Els termòmetres superaran els 40º aquest divendres | Arxiu

 

La calor s'intensifica encara més este divendres i les alertes també empitjoren. S'han activat alertes rojes en València i rodalies per l'alt risc de patir temperatures elevadíssimes, que podran arribar, o fins i tot superar-se, els 42ºC. De fet, es preveu una situació molt extrema amb un ambient sufocant i tòrrid.

Mapa d'avisos per forta calor aquest divendres | aemet

 

I és que la forta calor no dóna treva, i s'espera que este divendres encara siga més intensa. Una ona d’aire càlid provinent del nord d’Àfrica, tocarà de ple l’est de la península Ibèrica, deixant un ambient molt càlid. A pesar de tot, el cap de setmana la calor afluixarà.

 

D’esta manera, este divendres s’esperen màximes que, en molts casos, arribaran als 40º, i fins i tot podrien superar-se a València i Alacant. Ho ha remarcat l’AEMET, amb avisos rojos i taronges per temperatures extremes.

Temperatura màximes previstes per aquest divendres | aemet

 

Les zones on es preveuen els pitjors escenaris seran les províncies d’Alacant i València, amb màximes que arribaran als 42º, i no només en l’interior, sinó que fins en la línia de la costa. A més, en este últim sector, la basca farà que l’ambient siga sufocant. Castelló quedarà una poc al marge de la forta basca, però també es mantenen avisos grocs per temperatures que arribaran als 37º.

 

El divendres anirà acompanyat pel sol i l’estabilitat. El que sí que es notarà, serà el cel terrós, a causa de la pols en suspensió que portarà la massa provinent del Sàhara.

 

Mapa de previsió per este divendres | AEMET

 

La calor afluixa el cap de setmana

Poc a poc la tendència serà que els termòmetres afluixen durant el dissabte i el diumenge, amb valors més propis per a l’època de l’any. De manera generalitzada, es mourien entre els 31º i els 36º en l’interior i entre els 28º i els 33º en la costa, amb encara basca prop del mar.

 

Quant al cel, seguirà l'ambient solejat durant el dissabte, encara que, de cara al diumenge, els núvols seran més abundants, deixant el cel mig ennuvolat, i no es descarta que s'escape alguna gota durant la vesprada en les zones d'interior i muntanyoses.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris