Arriba una onada de fred que provocarà un fort descens de la temperatura

La temperatura començarà a baixar per tota la península
El fred tornarà amb força a la Comunitat Valenciana  | ValènciaDiari

 

 

Les temperatures seguiran baixant durant estos dies després de passar per un període on la pluja ha sigut protagonista en gran part de la Comunitat Valenciana. Segons AEMET, arriba una massa d'aire molt gelat cap al país, cosa que provocarà un considerable descens tèrmic, arribant inclús als 6 graus en algunes parts d'Espanya, i inclús podria nevar en algunes ocasions.

A partir del dijous la temperatura començarà a baixar per tota la península acompanyant d'un fort vent que podria arribar a deixar precipitacions en algunes zones. L'aire arribarà procedent de Groenlàndia i a València la temperatura podria rondar els 17 graus de màxima. En algunes zones es notarà més el canvi de temperatura i aniran variant fins al diumenge, on s'espera recuperar l'estabilitat meteorològica.

 

Baixada de temperatures per a demà dijous

Si comparem els valor de les màximes de hui dimecres i els que es preveuen per a demà, s'observa aquesta baixada de termòmetres. Així, hui es registren temperatures entre els 22 i 25 graus centígrads en molts punts del territori com Orihuela (25 ºC), Elx (24 ºC), Gandia o València (23 ºC), o Alacant i Ontinyent (22 ºC).

 

Altres valors són els 20 ºC de Dénia, Alcoi o Requena, els 19 ºC de Vinaròs, o els 18 ºC de Castelló i la Vall d'Uixó. Destaquen per baix de tot els 10 ºC de màxima de Morella.

 

En canvi, per a demà dijous, les màximes no pujaran dels 18 graus en la majoria de punts, excepte els 20 ºC d'Orihuela, que així i tot patirà una baixada de 5 graus respecte a hui. Les tres capitals de província se situaran entre els 16 i 17 ºC de màxima, amb 16 ºC a Castelló i 17ºC a València i Alacant.

 

Per la seua banda, Alcoi i Requena tindran 15 ºC, 5 graus menys que dimecres; Dénia i Gandia registraran 17 ºC, entre 3 i 6 graus menys; i Elx i Ontinyent 18 ºC, entre 4 i 6 graus menys. Per tant, la baixada de termòmetres serà més notable al centre i sud del territori, amb descensos d'entre 5 i 6 graus.

 

Les mínimes també patiran una baixada, ja que hui dimecres se situaran, en general, entre els 6 i 10 graus, mentre que demà es mouran entre els 4 i 8 graus. Destaca la mínima prevista a Morella per a dijous, de -2 ºC.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!