València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Declarada la preemergència per pluges de nivell roig en el sud de València i el nord d'Alacant

El nord de Castelló el més afectat per les pluges en el dia de hui

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establit la preemergència de nivell roig en el sud de València i el litoral nord d'Alacant des de les 12:15 hores d'aquest diumenge, així com de nivell taronja en el sud d'Alacant. Açò se suma al nivell taronja de preemergència per pluges en el litoral de Castelló establit des de les 9:00 hores del dia de hui, afectant a les comarques de la Plana Alta, Plana Baixa i Baix Maestrat.

 

Des de la Generalitat han recomanat evitar activitats esportives en zones de barranc, així com retirar objectes de fora de les cases que puguen arrossegar les pluges. També l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit l'avís roig per pluges fortes en el sud de la província de València i el nord de la d'Alacant per a les primeres hores d'aquest dilluns, des de mitjanit fins a les 14:00 hores.

 

«Una meteorologia molt adversa», segons l'Agència de Seguretat

 

Segons ha informat l'Agència en el seu compte de Twitter, en les pròximes 36 hores hi haurà una «meteorologia molt adversa» a la Comunitat Valenciana, particularment en aquestes zones i el litoral sud d'Alacant, que estarà en avís taronja.

 

Classes suspeses en pobles de la Marina Alta, la Safor i la Ribera Alta

 

  

Els ajuntaments de Dénia, Xàbia, Benitatxell, Els Poblets, El Verger, la Xara, Beniarbeig, Murla, la Vall de Laguar, Teulada, Benissa, Moraia i Pedreguer, tots en la comarca de la Marina Alta; a més de Gandia, a la Safor; i Alginet, en la Ribera Alta, segons ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana en el seu compte d'Instagram.

 

 

 

El nord de Castelló el més afectat per les pluges en el dia de hui

  

El nord de la província de Castelló ha sigut la zona més afectada per les pluges durant el matí d'aquest diumenge a la Comunitat Valenciana, que han deixat en punts com Xert prop de 50 litres per metre quadrat.

  

Segons ha indicat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la zona més afectada ha sigut el Baix Maestrat, amb estos 49,6 litres a Xert; Cervera del Maestrat, amb 46,4 litres; Torreblanca, amb 31,8 o Traiguera, amb 27,8. També la capital, Castelló de la Plana, ha arreplegat una quantitat significativa, amb 25,8; així com punts de l'interior de la província, com Benafigos, amb 27,6 litres o Fredes, amb 25.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!