Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Troben un planeta amb atmosfera a on no hauria d’estar

Segons els astrònoms, és tan gran i tan pròxim a la seua estrella que és impossible que estiga en eixe lloc, cosa que ha despertat una gran curiositat entre els científics
Leer en español
Troben un planeta amb atmosfera gasosa en una zona inviable per a que existisca | Universitat de Warwick

 

Un grup d’astrònoms ha descobert un nou planeta llunyà en una zona a on les condicions el fan inviable, i per eixa raó, l’han batejat com «el Planeta Prohibit». Els experts han anunciat la trobada en una revista científica, ‘Monthly Notices of the Royal Astronomical Society’, mitjançant l'Observatori Paranal en un desert de Xile.

 

 

El planeta NGTS-4b és tres voltes més gran que la Terra i conté una atmosfera gasosa, encara que és més calent que Mercuri (uns 1.000ºC en la superfície), pesa més de 20 voltes que el nostre planeta i està massa prop de la seua estrella.

 

Segons unes regles físiques, qualsevol planeta que tinga una grandària inferior a Neptú i unes condicions molt extremes de radiació i calor en el seu entorn, no podria tindre atmosfera. Però, amb tot, el Planeta Prohibit continua tenint una capa gasosa. D’esta manera, és el primer planeta semblant al nostre que es troba en una zona coneguda com el 'Desert Neptunià', per les peculiaritats extremes que s’han explicat abans.

 

Els científics estan intentant explicar com és que existix un planeta amb atmosfera en eixe lloc

En la seua situació, hauria de ser una roca pràcticament incandescent però, com que té atmosfera, ha despertat la curiositat dels astrònoms britànics que l’han descobert. Creuen que el planeta existix perquè s’ha traslladat a esta regió fa relativament poc de temps, durant l'últim milió d’anys, o una altra explicació és que era molt més gran que ara la seua atmosfera s’està evaporant.

 

Conéixer este planeta tan insòlit i buscar teories de com està sobrevivint tan prop d’una estrela ha espentat, encara més, la busca d’exoplanetes semblants a la Terra. En l'actualitat, se'n coneix ja una gran varietat i es vol descobrir si el cas del ‘Planeta Prohibit’ és únic o, si n'existixen més. En cas afirmatiu, es podrien contradir els principis del ‘Desert Neptunià’.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris