Un enorme asteroide potencialment perillós s’acosta la Terra

Per ara no es preveu cap impacte i ens fregarà el pròxim 10 d’agost a menys de 7,5 milions de km. La roca és més gran que l'Empire State de Nova York
Leer en español
L'asteroide passarà molt prop de la Terra | Pixabay

 

Una fila d’asteroides no paren de circular prop del nostre planeta i el següent més important es preveu de cara al 10 d’agost, quan viurem l’acostament d’una enorme roca espacial considerada potencialment perillosa pels científics per la seua proximitat, però en cap cas es preveu un impacte.

 

L’asteroide, batejat amb el nom de ‘2006 QQ23’, té una grandària de 569 metres de diàmetre, més gran que l’emblemàtic Empire State de Nova York, que fa 443 metres d’altura. La roca passarà a ‘només’ 7,32 milions de quilòmetres de distància de la Terra, xifra que es considera molt baixa a nivell astronòmic, raó per la que l’objecte ha sigut catalogat pels experts com a potencialment perillós.

 

Segons indica el Centre d’Estudis NEO del Laboratori de Propulsió a Raig de la NASA (CNEOS), el gran asteroide passarà fregant la Terra a la vertiginosa velocitat de 16.700 quilòmetres per hora.

 

No es preveu cap impacte contra la Terra | PIXABAY

 

Per què es considera perillós l'asteroide?

A pesar de què no hi ha previsió d’impacte contra la Terra, els científics han qualificat de ‘potencialment perillós’ este asteroide degut a que esta consideració es marca en base d’un càlcul. Si un objecte passa a menys de 0,049 unitats astronòmiques del nostre planeta, és a dir, a uns 7,3 milions de quilòmetres, com és el cas, rep eixa catalogació.

 

A més, els astrònoms també li han posat l’etiqueta d’‘objecte pròxim a la Terra’, tal i com es qualifiquen els asteroides que tenen una òrbita que circula a menys de 194 milions de quilòmetres del Sol i de 48 milions de quilòmetres de la Terra. No obstant, ni este ni els següents asteroides que es calcula que s’acostaran al nostre planeta este segle tenen possibilitats de xocar contra nosaltres.

 

La primera aproximació que es va registrar d’este asteroide a la Terra va ser l’any 1901, mentres que, després del 10 d’agost, la pròxima es preveu el 15 de febrer de l’any 2022.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris