València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

El fred continuarà instal·lat a la Comunitat durant el cap de setmana

Per a diumenge s'espera una pujada de termòmetres.
Diverses zones de la Comunitat estan en avís groc per temperatures baixes hui i demà. | Cedida

 

L'onada de fred sembla que continuarà en les nostres terres. La Comunitat continuarà baix la influència de la massa d'aire polar almenys fins aquest dissabte.

Així, per a demà s'espera que les temperatures mínimes seguisquen baixes, mentre que les màximes no experimentaran pujades destacables. El cel es mantindrà ras. Previsiblement, els termòmetres tornaran a marcar valors negatius en zones de l'interior de Castelló, València i Alacant. En aquest sentit, des de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s'ha posat en avís groc a l'interior sud de València i l'interior d'Alacant, així com al litoral nord de València, per temperatures mínimes. L'avís s'estén de les 20 hores de hui divendres fins a les 10 hores de demà.

Per a diumenge s'espera una pujada de termòmetres, tot i que entrarà en joc el fenomen del vent. L'interior nord de Castelló està en avís groc per fortes ratxes de vent, de fins a 80 km/h.

Nit i matinada gèlides

L'onada de fred ja ha complit les previsions i ha deixat fortes baixades de termòmetres a la Comunitat durant la jornada de hui. Entre les dades més destacables, recollides per Avamet, estan els -12,7 °C de l'estació de la Rambla de Mariola a Bocairent. Amb-11,1 °C ha quedat Vistabella del Maestrat (L'Alcalatén), en l'estació de Sant Joan de Penyagolosa. Entre les -10 °C i els -8 °C han quedat altres zones, com Villena (Alt Vinalopó), Requena (Requena), o Fontanars dels Alforins (Vall d'Albaida).

Consells davant una onada de fred

Des d'Emergències 112 de la Generalitat s'han donat diferents consells per tal d'afrontar la situació d'onada de fred que s'aproxima a la Comunitat. Entre altres, es recomana no tindre estufes de carbó, elèctriques i de gas prop de cortines, i obrir i ventilar les habitacions cada cert temps per renovar l'aire i evitar intoxicacions. També s'aconsella desconnectar aparells elèctrics que no siguen necessaris i tindre prop llanternes, piles i ciris.

Així mateix, es recomana deixar lleugerament obertes les aixes per evitar que les canonades es trenquen per congelació, així com vigilar l'aïllament tèrmic de la casa i evitar corrents. A més a més, cal tindre en compte que els grups de població més vulnerables són els nadons, els majors i persones amb malalties cròniques o en tractament. Així, es desaconsella que s'exposen a l'exterior.