Les pluges torrencials deixen més de 100 litres a la Ribera Alta i diversos carrers inundats

Compartir:

Des de primera hora de la matinada està plovent amb intensitat molt forta a Alzira, Carcaixent i Alberic, cosa que està deixant diverses zones negades i classes suspeses

La DANA ha arribat a la Comunitat Valenciana aquesta matinada amb fortes pluges, concretament, a la comarca de la Ribera Alta on diversos carrers dels municipis d’Alzira, Carcaixent i Alberic estan inundades per les intenses precipitacions que han caigut en les últimes hores.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha informat que des de les 4 de la matinada està plovent “amb intensitat molt forta i persistent” a la Ribera Alta, sobretot en la zona d’Alzira, Carcaixent i Alberic, on se superen els 100 l/m² de precipitació acumulada. “Encara que no hi ha hagut molts llamps, ocasionalment hi ha hagut tempesta en la zona” expliquen.

Segons AEMET fins a les 8 del matí els registres acumulats eren a Alzira de 121,2 litres, a Carcaixent 102.6 litres, Castelló (la Ribera Alta) 70,2 litres, Algemesí 76.0, Antella 66.4 litres, Càrcer 51.0 litres, Polinyà de Xúquer 31.4 litres, o Ontinyent 24.4 litres.

Suspeses classes

Aquesta forta acumulació d’aigua ha provocat la suspensió de les classes en diversos municipis com a Carcaixent, on l’Ajuntament ha informat de la suspensió de les classes en l’Institut Arabista Ribera per les dificultats d’accés al centre a conseqüència de l’acumulació d’aigua. També s’ha cancel·lat tota l’activitat educativa per a aquest dijous a Algemesí per les fortes pluges i l’estat dels accessos als centres.

De la mateixa manera, Carcaixent ha informat que l’aiguat ha deixat negats alguns camins i accessos el que ha provocat el tancament d’aquests. Per acumulació d’aigua actualment el gual de Bisco està tancat, així com l’accés al cementeri, els accessos per davall de la via de l’horta, l’accés de l’estació a General Prim Joanot Martorell o la CV-41, eixida cap a Alzira per la rotonda de Santa Bàrbara.

Trens amb retard

Les fortes pluges també estan provocant “demores significatives” en la línia C3 de Rodalia com ha informat Renfe. A més, com es pot apreciar en algunes imatges compartides pels usuaris els accessos a les estacions com Alzira estan negats des de primera hora del matí pels aiguats.

També hi ha hagut ruixats d’intensitat forta en el litoral de la Vega Baixa, entre Torrevieja i Pilar de la Horadada. En aquesta zona els ruixats i les tempestes, encara que han descarregat amb intensitat, han sigut més breus que en la Ribera Alta, segons recullen des d’AEMET.

EL MÉS LLEGIT

Intervinguts en el port de València 5,5 tones de cocaïna

Es tracta de la major aprehensió de cocaïna a Espanya des de fa més de quatre anys, la tercera intervenció en un sol contenidor segons els registres del CITCO i la més important en el port de València des que existeixen registres

Ortega Cano refà la seua vida amb una amiga molt especial

El torero, que ja ha signat el divorci amb Ana María Aldón, es deixa veure en públic ben acompanyat en els seus primers dies com a solter

Els metges valencians avisen que aniran a la vaga davant la falta de professionals

El sector anirà a la vaga els dies 17 i 18 de gener de 2023 davant la situació actual i els "problemes" de la sanitat pública valenciana

La Generalitat inicia el pla pilot per a la detecció precoç de càncer de cèrvix amb autotests

Va dirigit a dones de 25 a 65 anys que es realitzaran la prova a casa i el podran portar a les farmàcies a analitzar