Escoles tancades, vols cancel·lats i molts problemes pel pas de l'huracà Lorenzo en les Açores

L’huracà, ja com a categoria 1, arribà a l’arxipèlag portugués amb grans onades, arruixons i forts vents que han provocat la caiguda d'arbres i moltes destrosses

Imatge dels efectes del Lorenzo en les Açores | Twitter

 

Les illes Açores (Portugal) s'han blindat este dimecres per fer front a l’arribada del potent huracà Lorenzo, que ha tocat terra ja com a categoria 1. Per esta raó, s’han pres diferents mesures preventives com ara la cancel·lació de desenes de vols, s’han tancat els servicis públics, com per exemple les escoles, s’han segellat portes i finestres amb fustes per a evitar destrosses o s’han desallotjat desenes de persones que viuen en la costa per precaució.

 

En la seua arribada a les illes, s'han registrat més de 90 incidències, unes 60 carreteres tallades i numerosos talls del subministrament elèctric. Els vents huracanats de fins a 200 km/h de forma local han causat la caiguda d'arbres, mentres que el fort onatge i les pluges torrencials també han provocat molts problemes amb destrosses en cases i la destrucció total del port Das Lajas en Flores.

 

Tots els servicis d’emergència, especialment els bombers, han sigut reforçats per tal de fer front a la greu situació, mentres que el primer ministre portugués, Antonio Costa, ha modificat la seua campanya electoral per tal de fer un seguiment del temporal en directe des del centre d'emergències de les Açores. 

 

Ubicades a uns 1.500 quilòmetres a l’oest de Portugal i al bell mig de l’oceà Atlàntic, les illes Açores compten amb vora 250.000 habitants i estos dies viuen un esdeveniment històric, ja que és ben estrany que un huracà visite l’arxipèlag. Les autoritats afirmen que la pitjor part «ja ha passat».

 

 

Imatge dels primers efectes de l'huracà Lorenzo en les Açores | Twitter

Un huracà que ha fet història

L'huracà Lorenzo colpeja les Açores amb més debilitat després de què estos últims dies es convertira en el més potent de la història en l'est de l'Atlàntic assolint la categoria 5. A pesar de la baixada d'intensitat, els seus vents de fins a 200 km/h, onades de fins a 25 metres d'altura i pluges torrencials el fan molt perillós, raó per la que s'ha arribat a activar l'exèrcit per a fer front a esta situació.

 

El recorregut de l’huracà Lorenzo és molt incert i ha despistat als meteoròlegs estos últims dies. Després d’afectar les Açores, pareix que la forta tempesta continuarà pujant de latitud en direcció nord-est i, entre divendres i el cap de setmana, afectarà de forma més debilitada a Irlanda i el Regne Unit, a on els vents i els arruixons poden ser importants. Posteriorment, arribaria en forma de depressió habitual al continent.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!