La província de Castelló, en avís taronja per ratxes de vents de fins a 100 km/h

Este avís per les ratxes ve acompanyat del perill d'incendis forestals, tal com ha informat Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat

La província de Castelló està hui diumenge, 5 de novembre, en nivell taronja per alt risc de vent amb ratxes que podran superar els 100 quilòmetres per hora en l'interior nord i arribar als 90 en el litoral. L'avís baixa a verd en la resta de comarques castellonenques i en el conjunt de la Comunitat. Així, el vent bufa del nord-oest fort amb ratxes intenses en el nord, mentre que en la resta de la província ve de l'oest fluix a moderat i durant el dia la tendència serà a nord-oest fluix, segons la predicció de l'Agència Estatal Meteorològica (Aemet). A les 8.30 hores s'han registrat les ratxes més fortes en Fredes i a l'aeroport de Castelló on el vent ha arribat als 83 i 74 quilòmetres per hora respectivament. També han registrat vent intens Vilafranca, Morella i Vinaròs: 71, 61, 50 quilòmetres per hora, encara que durant la matinada no s'han registrat incidents significatius.


L'avís per les ratxes ve acompanyat del perill d'incendis forestals, en nivell taronja en tota la província de València i roig en el nord-oest de Castelló, segons ha decretat el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat. Quant a l'oratge en general per a hui, Aemet preveu que predominen cels clars i les temperatures mínimes aniran en descens. Les màximes baixaran i es mantindran amb pocs canvis en les províncies d'Alacant i València. Així, es preveu per a València i Alacant màximes de 24 graus i mínimes de 13, a Castelló la màxima serà de 25 i mínima de 15. D'altra banda, la setmana arrancarà el dilluns, 6 de novembre, amb un nou avís per fortes ratxes de vent en la província de Castelló, encara que baixarà a groc el nivell.
Comentaris