Puja la temperatura per al segon cap de setmana faller en València

 

L’ambient tranquil, sec i primaveral torna a la península aquest cap de setmana, després d’un divendres amb algunes pluges locals i temperatures fresques pròpies d’aquestes dates.

  

Sembla que el retorn de l’hivern ha passat ràpidament i la primavera vol dominar tot el mes i seguir la mateixa dinàmica que el febrer passat. Un mes rècord en temperatures màximes, el més sec en els últims 18 anys.

 

La calor tornarà a estar present en la Comunitat Valenciana este cap de setmana, on la temperatura podria arribar als 29 graus el diumenge, amb un cel obert. Les temperatures mínimes oscil·laran entre els 8 i 9 graus en València, Alacant i Castelló, encara que en zones com Requena, es podrien tocar els 3 graus. El sol tornarà a estar present en este segon cap de setmana faller.

Pugen les temperatures en general

A més de València, on es tocaran els 29 graus, a localitats com Oriola es podria arribar inclús als 30, o 27 a Ontinyent. A l’extrem nord de la costa de Castelló, a les localitats pròximes a Vinaròs, la màxima més fresca serà de 20 graus. Les altres dos capitals de la Comunitat Valenciana, Alacant i Castelló, les màximes tocaran els 22 graus, segons informa AEMET.

Recomanen no passejar les mascotes a les hores de major activitat pirotècnica en Falles

El Col·legi Oficial de Veterinaris de València recomana evitar els passejos de les mascotes en les hores de major activitat pirotècnica amb motiu de la celebració de les Falles, sempre que suposen una exposició directa als petards.

 

En un comunicat, han advertit que els animals de companyia poden sofrir, amb l’inici de l’activitat pirotècnica, episodis de por i ansietat. Els gossos solen ser els que més pateixen pel soroll dels petards, ja que han d’enfrontar-se a aquests durant els seus passejos.

 

Un episodi de fòbia pot provocar en els animals de companyia taquicàrdies, diarrea, vòmits, vocalització excessiva, panteixos i tremolors. A més, poden arribar a autolesionar-se i el seu desig de fugir, quan es dóna al carrer, pot provocar la seua pèrdua, lesions o atropellaments.

 

Per això, els veterinaris valencians recorden la importància de passejar amb l’animal sempre lligat i intentar esquivar amb tranquil·litat el focus del soroll si és inevitable enfrontar-ho.

 

Com expliquen des del Col·legi, la mesura més eficaç per a pal·liar el sofriment de la mascota és traslladar-la a un entorn segur i lliure de petards. Si no és possible, recomanen no deixar solt a l’animal en moments d’alta intensitat pirotècnica, permetre que busque recer on se senta segur i crear barreres sonores a casa.

 

Recorden que no s’ha de castigar a les mascotes pels seus símptomes ni bloquejar-los quan intenten allunyar-se de l’estímul que els provoca la fòbia.

 

A més, existeixen tractaments que el veterinari pot pautar per a tranquil·litzar l’animal, encara que és important iniciar-los al més aviat possible, ja que poden trigar diverses setmanes a fer efecte. Aquests variaran en funció del nivell d’ansietat i poden anar des de nutricèutics, per a casos de por moderada, fins a psicofàrmacs per a casos greus.

 

En tots els estats els tractaments poden combinar-se amb feromones sintètiques que disminueixen la intensitat dels símptomes i manquen d’efectes secundaris.

 

Des del Col·legi de Veterinaris de València expliquen que l’òptim és centrar els esforços en la prevenció, habituant a les mascotes a conviure amb aquest tipus de sorolls durant el període de socialització (des de les tres setmanes fins als tres mesos) per a familiaritzar-se amb ells i que els relacionen amb una experiència positiva.

 

Així mateix, adverteixen que la falta de tractament pot deprimir el sistema immunològic, deteriorar la capacitat d’aprenentatge, la memòria, i el cicle somni-vigília.

ÚLTIMES NOTÍCIES