La Guàrdia Costanera de Finlàndia confon un barco medieval rus amb un monstre marí

L’embarcació navegava a través de la ruta de Riúrik. La patrulla no va poder identificar bé inicialment la nau degut a la poca visibilitat que hi havia en la zona
 
La Guàrdia Costanera de Finlàndia ha confós un barco amb un monstre marí | @Merivartiosto

 

La Guàrdia Costanera finlandesa es disposava de ruta a navegar pel golf de Finlàndia quan es va vore sorpresa per un barco medieval rus amb una criatura marina. Segons mitjans locals, la policia va confondre l'embarcació amb un monstre marí de tres caps.

La patrulla no va poder identificar la nau degut a la poca visibilitat que hi havia en la zona. Quan es van acostar a investigar es van donar compte de què l’embarcació era una nau russa d’estil medieval, amb un dragó en la proa. Eixos vaixells representen contes populars de la mitologia russa.

Una expedició divertida

Jarmo Hakkinen, directiu de la Guàrdia Costanera que va ser protagonista de la missió, va explicar: «Enviar barcos de patrulla per a identificar les embarcacions que s’apropen és un procés estàndard, però esta volta va ser un cas divertit».

L’embarcació russa, formada per una tripulació de 7 membres, va iniciar la seua ruta marítima el 5 de maig des de la ciutat russa de Samara, i la seua intenció era repetir la ruta de Rúrik, segons van informar mitjans russos. El barco es va dirigir en direcció a una fira a Noruega i, a més, els tripulants van visitar els països bàltics.

Un poc d’història

Rúrik es tractava d’un llegendari viking que va guanyar el control de Làdoga l’any 862, va construir l’assentament de Holmgard i va formar la dinastia Rúrika que va governar la Rus de Kiev i, a continuació, Moscòvia fins al segle XVI.

Txudens, eslaus, meriens, vesses i krívitxs van dirigir als llegendaris vikings més allà del mar, sense pagar el tribut, i es van establir per a governar-se a ells mateixos.  A continuació, les tribus van començar a barallar-se entre elles i van decidir convidar Rúrik a restablir l’ordre.

Segons alguns historiadors, emfasitzen les arrels folclòriques de la llegenda de Rúrik. És eixe el motiu pel que consideren el viking com una figura llegendària. No obstant, es considera que hi ha una controvèrsia sobre els seus orígens ètnics en l’Europa Oriental.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"San Borondon: l'illa fantasma de les Canàries" "L'Atlàntida: a on estava i com era la illa misteriosa?"