Una investigació revela què podria ser el monstre del Llac Ness

Un equip de novazelandesos descobrix que una espècie d’anguila europea gegant podria estar darrere de la històrica llegenda escocesa
Imatge de la possible trobada del monstre 'Nessie' l'any 1934 | GETTY IMAGES

 

Un grup d’investigadors, entre els que es troba Neil Gemmel, expert en genètica animal de la Universitat d'Otago (Nova Zelanda), està prop del descobriment del que podria ser el llegendari monstre escocés 'Nessie'. «Existix una quantitat significativa d’ADN d’anguila», confirma l’expert.

Entre les més de 500 seqüències i les més de 200 mostres registrades en diferents profunditats dins del llac, l’equip ha trobat una excessiva població que correspon a una espècie d’anguila europea gegant. Tot pareix  indicar, donades les dades, que este animal podria adoptar una forma peculiar i una dimensió prou gran per a justificar els milers de trobades que, suposadament, s'han produït en el llac escocés. En eixe sentit, el genetista avança: «No podem descartar que el que la gent veu i creu que és el monstre del Llac Ness puga ser una anguila gegant».

Amb tot, no es pot especular excessivament respecte de la mida de l’anguila, Gemmel sentencia: «Les dades no revelen quines són les seues dimensions, però la gran quantitat de material ens diu que no podem descartar la possibilitat que hi haja anguiles gegants en el Llac Ness».

La llegenda del Llac Ness atrau a més de 400.000 persones l'any | PIXABAY

 

Tota una indústria al voltant de la llegenda

El cine ha aprofitat des de fa dècades la llegenda del monstre 'Nessie' per a fer créixer el misteri en relació amb este llac. Alguns films han optat per convertir-lo en un ser temut; altres, per caricaturitzar-lo com un animal innocent i afable.

En qualsevol cas, s’ha generat una indústria cada vegada més potent que ha arribat a l’astronòmica xifra de quasi mig milió de visitants anuals. El Centre i Exhibició del Llac Ness és un dels que més ha explotat el mite. Actualment oferix moltes activitats tant en les seues instal·lacions com en el llac, entre les que hi ha conferències, guies i creuers amb radar sonar.

Mentrestant, altres col·lectius s’han dedicat a confabular entorn del mite, publicant presumptes evidències que rebatrien l’existència del monstre. Ara, este estudi exposa un fet inèdit que, si s’acabrara confirmant, podria posar fi a la llegenda i tot el que hi ha al seu entorn. A pesar de tot, qui sap, com deia l’escriptor Richard Matheson «abans que la ciència haja destruït la llegenda, la llegenda acabarà amb la ciència i tota la resta».

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"IMÀTGENS: El 'monstre marí' trobat en Finlàndia" "San Borondon: l'illa fantasma de les Canàries"