Obligada a tornar el premi Gros de Nadal pel que havia fet amb el dècim

Haurà d'abonar més de 320.000 euros

Décimos de la Lotería de Navidad

Dècims de la Lotería de Nadal | Cedida.

 Una dona de Lugo ha sigut sentenciada a tornar més de 320.000 euros que va guanyar en la Loteria de Nadal de 2014. Rosalía ha sigut condemnada per apropiació indeguda. A més de tornar els diners del bitllet premiat, haurà de pagar una multa de 1.080 euros. L'Audiència de Lugo ha desestimat el recurs presentat per l'acusada, pues una altra persona va denunciar la pèrdua del mateix dècim que ella diu haver comprat. Com publica el 'Huffingtonpost', en la sentència del judici es considera que l'acusada va esborrar una inscripció posterior que la legítima propietària havia fet, després ho va presentar en l'oficina bancària per a cobrar-ho.

 


El judici es va celebrar el passat 29 de maig i l'acusada va explicar que havia sigut ella la que havia comprat el dècim premiat. Per a la condemna va ser fonamental la prova pericial cal·ligràfica que va comprovar de forma «categòrica» que en la part posterior del bitllet cobrat hi havia «una inscripció parcialment esborrada al llapis amb el nom d'Inés». La lletra es corresponia amb la qual va denunciar la pèrdua del bitllet en eixos dies.

El premi va ser agraciat amb el primer premi en el sorteig de Nadal, per un import de 400.100. Segons informa 'La Vanguardia', la de Lugo «va comprar» el dècim i a més assegura que vol «que tot açò quede clar abans de morir». Segons la versió de Rosalía, ella ho va adquirir en l'administració de loteries de les galeries de Santo Domingo i que, com no quedaven nombres acabats en el 13, va decidir comprar un que començara per este.

 


El citat mitjà explica que la confusió que s'ha produït està provocant grans estralls en la vida de la dona. Ja que ella afirma patir una depressió que li ha fet tancar el bar que tenia per no poder atendre als clients en condicions. A més, assegura que ja ha invertit tots els diners del premi i que tornar-ho la portaria a la ruïna. Rosalía no desistix de la seua versió i desitja que es faça justícia. Segons ha afirmat està disposada a tot «perquè isca la veritat». «Estic disposada a cridar-ho als quatre vents a la Porta del Sol» ha afirmat.Comentaris