Rafa Nadal reapareix en solitari amb una còmoda victòria davant del suec Leo Borg a Basteu

MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

El tennista espanyol Rafael Nadal va reaparèixer este dimarts en solitari amb una còmoda victòria en els setzens de final del torneig de Basteu (Suècia), de categoria ATP 250 i que es disputa sobre terra batuda, per 6-3 i 6-4 en una hora i 26 minuts davant del suec Leo Borg, número 461 del rànquing mundial i fill del mític Björn Borg.

Nadal va estar especialment contundent amb el seu servici en la seua voltes a les pistes, no concedint cap oportunitat de trencament i guanyant el 80 per cent dels seus primers servicis. Nombres que, sumats als seus 24 colps guanyadors i únicament cinc errors no forçats, criden a l’optimisme de cara al torneig olímpic masculí que el tennista manacorí disputarà a París en les pròximes setmanes.

Malgrat la inactivitat de Nadal, que no jugava un partit oficial en individuals des del passat 27 de maig contra l’alemany Alexander Zverev, se li va veure còmode des de l’inici de partit, sòlid amb el seu servici –no va concedir cap pilota de trencament– i generant problemes al seu rival en cadascun dels seus. Així, el balear tan sol va necessitar del ‘break’ assolit en el quart joc del partit per a adjudicar-se la primera màniga per 6-3 en 42 minuts de joc.

Més contundent seria la posada en escena del segon set per al tennista espanyol que, en el primer joc del tempteig, aconseguiria trencar el servici del seu rival. A partir d’ací, Nadal es va limitar a estar segur amb el seu servici per a acabar segellant la seua victòria, davant d’un Borg molt més sòlid amb el servici però incapaç d’aconseguir una bola de ‘break’ a la resta. Finalment, Nadal acabaria tancant el set i el partit per 6-4.

Després d’este triomf, el tennista de Manacor accedix als huitens de final del certamen, on li espera un rival molt més exigent com és el britànic Cameron Norrie, número 42 del món i cap de sèrie número cinc del torneig, que es va imposar per 7-6(3) i 6-4 a l’eslovac Jozef Kovalik en poc més d’hora i mitja de duel.

Per la seua banda, el tennista espanyol Roberto Carballés també es va classificar per als huitens del torneig de Basteu després de vèncer al rus Roman Safiullin (5-7, 7-6(3), 6-3) en dos hores i 58 minuts de partit, i s’enfrontarà en huitens al kazakh Denis Yevseyev.