València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Alberic aborda la històrica obertura del carrer Joaquín Costa amb una inversió de 250.000 euros

El projecte va ser seleccionat mitjançant una votació popular per la ciutadania el passat estiu.
Segons l'Ajuntament, l'obra servirà per dotar la zona de dinamisme i modernitat | Ajuntament d'Alberic

 

Alberic ha començat les obres per a la reforma de les conegudes carrers Joaquín Costa, Hospital i la plaça Mestre Magenti, en una obra que segons el consistori servirà per dotar la zona de dinamisme i modernitat. El projecte va ser seleccionat mitjançant una votació popular per la ciutadania el passat estiu i es va triar un model que reproduirà una espècie de jardí vertical, en què s'invertiran al voltant de 250.000 euros.

 

El projecte consisteix en l'ampliació i la remodelació de la plaça del Mestre Magenti i la peatonalització del carrer Hospital, emplaçaments cèntrics de la localitat en què es va a realitzar l'obra amb l'objectiu d'oferir un valor afegit a la zona del casc antic, facilitant i impulsant els recorreguts de vianants i millorant la relació entre el trànsit de vianants i el trànsit rodat. Per a això, s'amplia i millora l'espai públic convertint la plaça Mestre Magenti en una espai que comparteix l'ús de vianants i la circulació de vehicles i que enllaça amb la peatonalització del carrer Hospital.

 

“La reforma és realment necessària ja que aquestes zones presenten una qualitat urbana molt baixa sent places asfaltades sense zones verdes i amb voreres de vianants d'escasses dimensions que no tenen cap tipologia de mobiliari”, argumenta la regidora d’Urbanisme, Liliana Palencia. A més, el paviment és de formigó pobre i la baixa qualitat ha provocat que el sòl es trobe en un estat de deteriorament considerable amb petjades d'altres obres realitzades.

 

“Teníem un compromís amb la ciutadania i hem acabat per complir-lo perquè aquesta era una obra necessària per a Alberic. Els veïns de la zona ho agrairan enormement i es millorarà molt la qualitat de vida perquè aquest barri canviarà absolutament. Continuem treballant per a millorar la vida als habitants d'Alberic”, argumenta l'alcalde, Toño Carratalá.

 

Amb la ferma proposta de solucionar els problemes, el projecte es divideix en quatre passos. El primer fa referència als enderrocs i contempla la demolició de l'edifici situat al número 6 del carrer Joaquín Costa així com l'enderroc del tancament dels edificis situats en els números 2 i 4 del carrer Joaquín Costa.

 

El segon pas serà el condicionament de les mitgeres vistes des de la Plaça del Mestre Magenti després de les demolicions. En tercer lloc es remodelarà la mateixa plaça amb l'ampliació mitjançant el condicionament de les parcel·les buides, la substitució dels paviments, la col·locació d'enllumenat urbà, la disposició de mobiliari urbà i la reposició de la senyalització a l'entorn de la plaça.

 

Finalment es durà a terme la peatonalització del carrer Hospital amb la substitució dels paviments i la col·locació d'un bol·lard retràctil en l'accés al carrer. L'obra té com a objectiu també crear una espècie de jardí vertical amb la construcció d'un mur verd en l'espai dels edificis demolits en què s'ancorarà un sistema de tirants que puga permetre el creixement de plantacions aportant valor paisatgístic a la zona.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram