Carlet es prepara per a viure els seus dies grans de les Falles 2019

La festa ja ha començat a inundar els carrers d'aquesta localitat de la Ribera Alta.
Imatge de la Crida de Falles de Carlet d'aquest any 2019 | Ajuntament de Carlet

 

Com cada any, la festa de les Falles està començant a inundar els carrers de la localitat de Carlet, a la comarca de la Ribera Alta.

 

Els veïns i veïnes de Carlet, així com les comissions falleres de la localitat, van arrancar les Falles el primer cap de setmana de març. Primer va ser el torn de la Nit d'Albades, el divendres 1 de març, a partir de les 21.30 hores. El dia següent, dissabte 2 de març, era el torn de l'acte de la Crida, celebrat a l'Ajuntament de Carlet des de les 20 hores.

 

La fallera Major de Carlet del 2019, Lara Ocheda, va convidar a tot el món a gaudir de les Falles i omplir d'alegria cada racó. Amb l'anunci de l'arribada de la festa i l'entrega simbòlica de les claus de la ciutat, es van donar per iniciats els dies grans de la festa fallera a Carlet.

 

Ninot Indultat de les Falles de Carlet 2019 | Ajuntament de Carlet

 

Els actes han continuat amb el concurs del ninot indultat, celebrat el divendres 8 de març a la Sala Giner. Pel que fa al ninot de les falles grans, qui tindrà la sort de salvar-se de les flames és la figura d'un músic d'aparença medieval, del monument de la comissió Pensat i Fet, dedicat aquest 2019 a la música heavy. Amb aquesta són cinc vegades consecutives que aquesta comissió aconsegueix el ninot indultat gran.

 

Ninot Indultat infantil de les Falles de Carlet 2019 | Ajuntament de Carlet

 

Respecte als ninots infantils, aquest any se salva del foc l'escena amb un xiquet del llibre "El xiquet amb el pijama de ratlles" acompanyat d'una xiqueta, que formava part monument infantil del Vidre.

 

Dissabte 9 de març va ser el torn de la Cavalcada del Ninot, en la qual van participar les set comissions falleres, omplint de festa els carrers del municipi, eixint des de l'avinguda Blasco Ibáñez.

 

I amb l'arribada d'aquest cap de setmana, el programa d'actes ens oferirà diferents cites que no ens podem perdre si volem gaudir com cal les Falles de Carlet.

 

Aquest divendres, 15 de març, serà el torn de visitar i cremar la falla de l'escola infantil municipal, Ninos, que comptarà amb la participació de la Junta Local fallera, la fallera Major de Carlet i la seua Cort d'Honor. També el mateix dia tindrà lloc la visita a la residència La Llum. Amb aquests actes arrancaran els dies més intensos de la festa.

 

Dissabte serà el torn de fer la visita oficial als monuments de la localitat, des de les 10 hores del matí. Les set falles de carlet rebran la visita de la corporació municipal i els membres de la Junta Local fallera.

 

Dilluns arribarà el moment de l'emoció i la devoció, amb l'acte de l'Ofrena de flors. Després que acabe l'Ofrena, el protagonisme recaurà sobre la pólvora, element fonamental de les Falles, amb la Nit del Foc.

 

El dia 19, festivitat de Sant Josep, se celebrarà missa i posteriorment mascletà. Ja de nit, tindrà lloc l'acte de la Cremà del monument en cada comissió, donant per tancades les Falles 2019 de Carlet.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!