ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: Menys contagis en el 3r dia sense morts a nivell valencià

La Guàrdia Civil confisca 4.000 plantes de marihuana en una operació antidroga a Carlet

Més d'un centenar d'agents de la Guàrdia Civil es van personar en els barris de El Cortijo i Villarrubia de la localitat.
Imatge d'arxiu | Guàrdia Civil

 

Aquest dimarts de matinada es posava en marxa una operació antidroga de la Guàrdia Civil en la qual es desmantellava un nucli de producció de marihuana en dos barris de la localitat de Carlet, a la comarca de la Ribera Alta.

 

Des de la matinada, més d'un centenar d'agents de la Guàrdia Civil es van personar en els barris de El Cortijo i Villarrubia del municipi, acompanyats per gossos ensinistrats en la detecció de drogues i tècnics de l'empresa Iberdrola.

 

L'operatiu es va dirigir casa per casa per tal d'escorcollar l'interior dels habitatges en busca de droga. Alguns dels propietaris dels habitatges no van obstaculitzar el pas dels agents i es van mostrar col·laboradors. La Guàrdia Civil va trobar diversos hivernacles interiors, amb plantes i aparells elèctrics per a estimular el seu creixement.

 

Per la seua banda, els tècnics de l'empresa elèctrica revisaven el consum de cada casa i detectaven aquelles on estava disparat, per l'existència de plantacions interiors, on a més existirien, previsiblement, connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica. Aquesta intervenció va suposar l'eliminació de més de 70 connexions il·legals a la llum.

 

L'operatiu va deixar un total de 22 persones investigades, acusades de delictes contra la salut pública i frau de fluid elèctric. Així mateix, durant l'operació es van confiscar vora 4.000 plantes de marihuana en diferents fases de creixement.

 

Més de mil plantes de marihuana confiscades a Alberic

El passat 23 de gener s'activava una operació antidroga semblant per part de la Guàrdia Civil a Alberic, també a la Ribera Alta, que se saldava amb la detenció d'unes 20 persones. Així mateix, els agents van requisar més de mil plantes de marihuana i van desmantellar més de 40 connexions il·legals a la xarxa de llum.

 

L'operació contra el tràfic de marihuana es va iniciar a les 5 de la matinada del dimecres 23 de gener en el barri de la Troneta de la localitat, quan nombrosos agents de la Guàrdia Civil i tècnics de l'empresa Iberdrola es van personar allí.

 

Els tècnics van anar desconnectant les connexions il·legals, mentre la Guàrdia Civil passava per les cases d'on provenien les connexions. Ja dins dels habitatges, els agents es van trobar amb plantacions interiors de marihuana en xicotets hivernacles, dins els quals hi havia plantes en creixement i aparells per accelerar el cultiu. Un total de més de mil plantes van ser confiscades per la Guàrdia Civil.

 

Els detinguts van ser acusats en la majoria dels casos per defraudació de fluid elèctric, a causa de les connexions il·legals a la xarxa elèctrica, i en altres casos també se'ls va acusar d'un delicte contra la salut pública per la possessió de les plantes.

 

L'operació va comptar amb la col·laboració de la Policia Local de la localitat, així com amb el suport de l'Ajuntament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!