València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Mor als 86 anys Vicente Choví, fundador de 'Salsas Choví'

Choví també va ser alcalde de Benifaió entre els anys 1987 i 1995.
Imatge de Vicente Choví | Twitter @salsaschovi

 

Aquest diumenge moria als 86 anys l'empresari Vicente Choví Añó, fundador de Salsas Choví, i exalcalde de la localitat de Benifaió, a la comarca de la Ribera Alta.

 

Vicente Choví va posar en marxa la seua empresa en la dècada dels anys 50, amb una tenda d'ultramarins. Posteriorment van començar a elaborar algun producte, com unes mandonguilles, que acompanyaven d'un allioli que va començar a fer-se famós i exitós a Benifaió i el voltant.

 

Amb el pas dels anys la tenda familiar inicial va evolucionar a una fàbrica de diferents salses, amb abast internacional actualment, amb productes com l'allioli amb envàs en forma de morter tradicional.

 

La mateixa empresa transmetia aquest diumenge, en conéixer-se la mort del fundador, la tristesa per la seua pèrdua. Així mateix, van destacar els seus valors, estil de gestió i llegat.

 

 

Alcalde de Benifaió

Vicente Choví també va participar de la vida política de la seua localitat, sent alcalde de Benifaió pel partit Unió valenciana, entre els anys 1987 i 1995. En homenatge a la seua figura, l'Ajuntament de Benifaió ha anunciat hui, mitjançant un ban, que es decreten dos dies de dol oficial per la seua mort. Les banderes del consistori es mantindran durant aquestes dos jornades a mig pal.

 

L'empresari i exalcalde ha sigut estimat i reconegut a la seua localitat. Prova d'això és que el passat mes d'octubre Vicente Choví va rebre el premi Ciutat de Benifaió 2018 que el consistori va entregar a l'empresa local Grup Choví per la seua trajectòria en la producció de salses des de la seua creació en l'any 1950.

 

Com a fundador de l'empresa, Choví va rebre, molt emocionat, el guardó, acompanyat dels seus fills.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!