València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Polèmica a Alzira per la presència de taüts i restes fúnebres al cementeri

Els taüts i restes fúnebres estan amuntonats en una zona que pot ser d'accés públic en travessar una porta que es troba oberta.
Imatge dels taüts amuntonats en la part posterior del cementeri | Cedida

 

La ciutat d'Alzira, a la Ribera Alta, ha viscut una polèmica en els últims dies, en relació amb la presència de taüts en la part posterior del cementeri de la ciutat.

 

Els taüts i restes fúnebres estan amuntonats en una zona que pot ser d'accés públic en travessar una porta que es troba oberta. Diversos veïns han manifestat el seu malestar per la imatge que dóna la zona i el fet de tractar-se de fèretres on hi havia persones soterrades.

 

Aquestes restes formen part de les tasques d'organització del cementeri, i es troben deixades en eixe punt per l'absència d'una incineradora per a aquestes restes no humanes. Així s'afirmava des de l'Ajuntament d'Alzira. El regidor de Serveis Públics i Gestió del Territori Fernando Pascual, responsable d'aquesta àrea, assenyalava que des del consistori es té la intenció d'instal·lar aquesta incineradora, que havia d'arribar des de Múrcia, que s'ha retardat per causes alienes a l'Ajuntament.

 

Des de l'oposició, el Partit Popular criticava l'actuació del govern per deixar a la intempèrie els taüts, i afirmava que en alguns d'ells hi havia restes humanes, com pèl. Des del consistori es responia al PP que durant la seua etapa de govern es cremaven els taüts i les altres restes darrere del cementeri, i que l'objectiu de l'actual govern era acabar amb eixa pràctica i solucionar-la.

 

Retirada dels fèretres

Finalment, des de l'Ajuntament s'ha posat en marxa la retirada dels taüts i les altres restes fúnebres, a través de la intervenció d'una empresa externa, especialitzada en aquestes tasques. Primerament els fèretres han sigut ubicats i tapats dins d'un contenidor, per a posteriorment ser traslladats a un abocador especialitza en aquestes restes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!