Cullera adequa l'entrada sud de la N-332 després d'anys d'abandó

L'ajuntament actua per a tornar a asfaltar la carretera, millorar la seguretat viària i instal·lar il·luminació
Imatge de les tasques de condicionament | Ajuntament de Cullera

 

L'Ajuntament de Cullera ha iniciat les obres per tornar a asfaltar i de condicionament de l'entrada sud a la localitat per l'N-332. Es tracta d'una de les principals vies d'accés que presenta un estat d'abandó alarmant després de dècades sense que s'hagueren efectuat tasques de manteniment i millora.

 

El mal estat del ferm, la falta d'il·luminació o l'existència d'elements de protecció viària que incomplien la normativa vigent, preocupaven i molt al consistori. Aquests motius i el fet que s'hagueren produït diversos accidents feu que l'equip de govern es marcara com a prioritat actuar en este punt clau de la xarxa viària.

 

Les obres de millora es van iniciar fa dues setmanes i està previst que en els pròxims dos mesos puguen concloure's, segons els càlculs de la regidoria d'Urbanisme. La planificació dels treballs s'ha fet pensant que s'afecte el mínim possible a la circulació, assenyala l'edil delegat, Juan Vicente Armengot.

 

La reforma de l'accés, popularment conegut entre els cullerencs com 'el Cargol', compta amb un pressupost pròxim als 300.000 euros finançats amb ajuda de la Diputació de València.

 

Actuacions

El projecte contempla tornar a asfaltar 12.000 metres quadrats de carretera, la renovació dels elements de seguretat viària amb la instal·lació de noves tanques metàl·liques de protecció i el canvi de les baranes de seguretat del pont que travessa sobre la via fèrria. Així mateix, s'inclou la instal·lació d'il·luminació fins a la rotonda de Caleta.

 

"Pretenem un doble objectiu: d'una banda, atendre una reivindicació històrica de la ciutadania de Cullera i, d'altra, endreçar una de les principals entrades a una localitat turística com la nostra", va declarar l'alcalde, Jordi Mayor.

 

D'esta forma, es "realçaran" els accessos al municipi "perquè era inexplicable que una localitat que rep anualment centenars de milers de visitants presentara este aspecte i unes condicions de falta de seguretat inacceptables", va concloure el primer edil.

 

Cal ressenyar que la importància de l'accés sud serà major en els pròxims anys, ja que, una vegada finalitzada la variant de la A-38, es convertirà en l'entrada principal de la ciutat.

 

L'actuació s'emmarca dins del Pla d'Asfaltat 2018-19 que implementa l'ajuntament amb una inversió superior al mig milió d'euros i gràcies al qual s'estan tornant a asfaltar 35.000 metres quadrats de vials públics.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram