València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Detingut el secretari d'un col·legi públic de Sueca per malversar 140.000 euros dels comptes del centre

Imatge de la Guàrdia Civil | València Diari

 

La Guàrdia Civil ha detingut al secretari d'un col·legi públic de Sueca  per un presumpta malversació de 140.000 euros del centre, un fet que suposadament portava cometent des de 2014 a través de realitzar transferències bancàries des del compte de l'escola a la seua pròpia i de pagar amb la targeta diferents quotes de préstecs personals al seu nom o realitzar compres en establiments.  Així mateix, els agents investiguen al director del centre, de 58 anys, per falsedat de document públic per imprudència greu.

L'actuació s'ha dut a terme en el marc de la 'operació Escolarys', realitzada per la Guàrdia Civil de Sueca. Al secretari, de la mateixa edat, se li atribueix malversació de fons públics i falsedat en llibres de comptes.  Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, el secretari del col·legi presumptament va començar en 2014 a utilitzar targetes de crèdit vinculades al compte corrent del centre per a realitzar compres personals en centres comercials, alhora que realitzava transferències bancàries des del compte del col·legi a la seua. 

Un mes d'investigacions que han culminat amb la detenció 

La investigació va començar al desembre de 2018 en tindre coneixement per part del director de l'existència d'una sèrie d'irregularitats en els comptes del col·legi. A mesura que avancen les investigacions es va comprovar que el secretari del centre era l'únic encarregat de les labors administratives i de comptabilitat del col·legi i tenia, entre la feina de casa diàries, l'administrar els ingressos i despeses amb un obligat registre en el llibre de comptes.

Després de diverses setmanes d'estudi de documentació, es va determinar que existia una malversació de fons públics des de 2014, any en què el secretari del centre suposadament va començar a practicar transferències bancàries des del compte del col·legi fins al seu propi compte. A

l mateix temps suposadament també cap a ús personal de les targetes associades al compte del centre, realitzant des de 2015 de forma rutinària retirades d'efectiu de 300 i 600 euros fins a finals de 2018. Segons la Guàrdia Civil, el detingut intentava camuflar aquestes despeses suposadament falsificant el llibre de comptes, on no apareixia reflectits diversos ingressos i diversos pagaments i retirades d'efectiu no figuraven anotades en el llibre.

La fase d'explotació d'aquesta operació va culminar amb la detenció del secretari del centre, un home de 58 anys i nacionalitat espanyola, per delictes de malversació de fons públics i falsedat en els llibres de comptes i la investigació del director del centre. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!