L'Ajuntament d'Almussafes comença la reforma del Parc Central

El consistori està adaptant la principal zona verda del municipi a les necessitats de les persones usuàries
Leer en español

 

La ciutadania d'Almussafes podrà gaudir en breu del resultat de la reforma que l'Ajuntament de la localitat està realitzant al parc Central de la població. El consistori inverteix 58.509,29 euros en una sèrie d'intervencions l'objectiu de les quals és modernitzar aquesta zona verda, adaptar-la al Pla d'Eficiència Energètica, ampliar l'espai de jocs i millorar la seguretat de les persones usuàries. Per a això, instal•larà 57 fanals amb tecnologia led regulables en potència, ampliarà la vorera situada al costat del CEIP Almassaf, col•locarà tanques al voltant dels arbres i gespa artificial en diferents punts i incorporarà un circuit d'estimulació primerenca, una tirolina de fins a 15 metres de longitud i jocs d'aigua. Segons l'alcalde, Toni González, “hem recollit les peticions realitzades per la ciutadania i les hem integrades en aquesta intervenció en la qual hem tingut molt en compte aspectes relacionats amb la sostenibilitat, l'educació, l'oci i la seguretat”.

 

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Almussafes ha començat l'any 2019 amb l’inici d'un nou projecte urbanístic destinat a modernitzar els elements que conformen el parc Central de la localitat. La intervenció, que ja comença a ser visible per a les persones usuàries del recinte, permetrà restaurar part d'aquesta zona verda amb diferents actuacions en les quals el consistori municipal invertirà un total de 58.509, 29 euros, IVA inclòs.

 

El projecte, impulsat i coordinat per l'edil Teresa Iborra, que va faltar recentment, contempla el subministrament i instal•lació de 57 faroles per a substituir les ja existents. Es tracta de lluminàries LED de 80W i 4.000K programables, regulables en potència segons les necessitats de cada moment i controlables per bluetooth mitjançant aplicació mòbil. D'aquesta forma, l'Ajuntament prossegueix endavant amb la implementació del seu Pla d'Eficiència Energètica, un dels objectius marcats per a millorar la sostenibilitat dels serveis oferits pel consistori.

 

La intervenció inclou l'ampliació de la vorera existent al costat del CEIP Almassaf, que transcorre des de l'entrada del col•legi fins al carrer Ausiàs March. L'empresa concessionària de l'obra incrementarà l'ample de la mateixa en aproximadament un metre, donant lloc a un pas pavimentat amb rajoles de terratzo de 2,20 metres d'ample en tot el recorregut, millorant el trànsit dels vianants. Així mateix, es pavimentarà també el tram final del corredor cap a la tanca perimetral situada al costat del carrer Ausiàs March, que actualment és de terra vegetal.

 

Altres de les accions que s'executaran durant el desenvolupament d'aquesta reforma són la instal•lació de tanques metàl•liques per als arbres aïllats situats en la zona lateral oest de l'edifici de l'ajuntament per a evitar danys en el tronc i el calcigament del sòl i la instal•lació de gespa artificial en la zona de joc múltiple existent, una mesura amb la qual es pretén aportar major seguretat.

 

Més jocs infantils

Per a la infància també hi haurà novetats. L'executiu local ha decidit ampliar la zona de jocs amb la instal•lació d'un parc infantil d'estimulació primerenca que consistirà en un circuit per a bebés compost per diferents elements que ajuden a desenvolupar les habilitats psicomotrius bàsiques i fomenten el desenvolupament de destreses fonamentals per a les etapes posteriors.

 

El circuit el formaran un túnel de gateig (amb siluetes mòbils amb recorregut, espill, claraboia, rellotge, jocs en anglés, espiral hipnòtica i barres educatives amb números, lletres i formes) i una rampa i escales que afavoreixen una major convergència visual i patró creuat per a lectura i escriptura i milloren l'equilibri i la força muscular de les cames. Aquest racó també el formaran un joc de textures i formes, element amb el qual es treballa l'estimulació sensorial i es desenvolupa el coneixement d'elements bàsics, un altre de llum i color i una barra d’equilibri.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris