‘Avancen’ les actuacions per acabar amb la degradació d’Orriols

Compartir:

 

“Hi ha alguns avanços però van molt lentament i algunes coses s’han quedat encallades”. Així ha valorat el col·lectiu veïnal Orriols en Lluita les accions que duen a terme els regidors de l’Ajuntament per millorar la degradació que pateix el barri.

Els veïns, veïnes i col·lectius d’Orriols s’han tornat a reunir este dijous amb l’equip de govern de l’Ajuntament de València tercera Taula d’Interregidories per avaluar la situació de la zona. Han eixit “contents” per la voluntat dels regidors i veure “alguns compromisos”, però expliquen que “algunes coses s’han quedat estancades” i “encara queda molta feina per fer”.

Així mateix, des de la plataforma veïnal indiquen que un dels objectius ara és centrar-se a acabar amb els pisos okupes que es dediquen al narcotràfic. Segons expliquen, existeix “molta dificultat” per identificar bé la gestió de les propietats i “molts bancs o agències immobiliàries neguen la titularitat i a més no denuncien les ocupacions”.

Per això, l’Ajuntament de València ja ha enviat diverses cartes a les entitats i ha acordat amb la Fiscalia provincial que un cop es produïsquen les primeres denúncies es tramite “ràpidament” el cas.

A més, un dels portaveus d’Orriols a Lluita assegura que estan disposats a organitzar concentracions davant d’estes entitats bancàries i “fer el que calga” perquè denuncien i acabar així amb les ocupacions il·legals, la delinqüència i el narcotràfic.

 

Reurbanització de la zona

 

Les associacions veïnals també han continuat exigint accions en matèria urbanística per “complir amb allò que s’ha promés” com la “super poma” i l’Espai Agustín Lara. Han reclamat a la titular d’Urbanisme, Sandra Gómez, iniciar la reurbanització de la zona zero, però segons expliquen “només els ha proposat la instal·lació de mobiliari urbà”. “Estem posant cadires als que venen droga perquè se senten, i ja és el que faltava, que es posen més còmodes” ironitzen.

Pel que fa a seguretat continuen demanant la creació d’una comissaria i el reforç policial contra el narcotràfic i “els pisos delinqüents”. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, els ha assenyalat que la setmana que ve s’incorporaran els nous agents de la Policia Local que centraran part de feina al barri d’Orriols.

De la mateixa manera, serveis Socials incorporés nou personal que demanen “treballe al carrer amb els nens i adolescents perquè siguen efectius i eviten que acaben a la delinqüència”. A més, per dinamitzar el comerç local l’Ajuntament els han proposat pintar les persianes de les botigues del barri, encara que actualment només hi ha huit establiments a la zona.

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish