Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Els beneficis de dur a terme els exercicis de Kegel

Fer correctament esta rutina ajuda a enfortir els músculs de l’úter i de la bufeta, a més de millorar la vostra vida sexual
Leer en español
Els exercicis de Kegel milloren la teua vida sexual | CEDIDA

 

Si bé som conscients que hi ha exercicis indispensables per a mantindre una vida saludable, com ara la natació, l’atletisme o les rutines del gimnàs, hi ha poca difusió sobre una rutina diària mot beneficiosa per al nostre organisme i també per a la nostra vida sexual: els exercicis de Kegel. Ara, l'Universitat de Harvard ha inclòs esta rutina dins els cinc millors exercicis que cal practicar diàriament per a millorar la qualitat de vida de qualsevol persona.

 

Com dur-los a terme

Els exercicis de Kegel van ser ideats a la darreria dels anys 40 per doctor Arnold H. Kegel, un conegut ginecòleg estatunidenc que va desenrotllar una rutina per a evitar la incontinència urinària femenina per no haver de recórrer a una operació quirúrgica.

 

La principal finalitat dels exercicis de Kegel és enfortir els músculs del sòl pèlvic i, amb eixe objectiu, han estat especialment recomanats per a les dones que han sigut mare recentment. Tot i això, esta rutina és beneficiosa tant per al sexe femení com per al masculí, i pot practicar-se a qualsevol edat.

 

La primera dificultat que podem trobar és localitzar els músculs que cal exercitar, com ara els músculs del sòl pèlvic i, per a fer-ho correctament, cal parar el flux de l’orina mentres estem orinant: el múscul que accionem per a dur a terme esta acció és el que hem d’enfortir, és a dir, el que se situa en la part posterior de la zona pèlvica.

 

Quan tinguem experiència fent esta prova i hàgem localitzat els músculs, trobarem que hi ha un ampli ventall de maneres de realitzar els exercicis de Kegel. La més còmoda i la més coneguda és reclinar-se sobre l’esquena, però també hi ha la possibilitat d'estar drets o assentats. Una volta trobada la posició més confortable, hem de contraure el múscul –que hem descobert detenint el flux d’orina– de 3 a 5 segons i relaxar-lo, a continuació, uns 3 o 5 segons. Este cicle cal repetir-lo deu voltes.

 

Cal recordar que quan es comença amb la rutina de Kegel és possible cometre algun error i, per això, és important tindre present que no hem d’alçar la pelvis ni contraure els músculs abdominals, de les cames o dels glutis.

 

Una bona tècnica per saber amb certesa si estem realitzant els exercicis correctament és situar una mà damunt del ventre per a notar si hi ha algun múscul que hauria d’estar immòbil i s’està contraguent. A mesura que s’adquirix experiència, el temps de contracció i de relaxació augmenten i l’ideal és dur a terme unes 30 o 40 voltes al dia els exercicis de Kegel.

 

La rutina de Kegel és ideal tant per dones com per hòmens | PSICOLOGÍA Y MENTE

 

Els beneficis de Kegel

Els seus avantatges van més allà de la incontinència urinària, ja que també ajuda als problemes de pròstata i al debilitament dels lligaments i músculs del sòl pèlvic. A més a més, ajuden notablement a la nostra vida sexual gràcies a la millora de la qualitat de les ereccions, els orgasmes i la prevenció de l’ejaculació precoç.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris