Els sindicats de Ford Almussafes avisen del 'risc' d'insistir a la rebaixa salarial

Esperen que el procés de negociació avance perquè 'corre perill' de quedar-se en punt mort i que es produïsquen mobilitzacions


La tensió al sector de l'automòbil cada cop és més latent. Els sindicats de Ford Almussafes han “avisat” la direcció de la planta valenciana que “esperen” que es produïsquen plantejaments a la Mesa de negociació perquè en cas contrari “es corre el risc de quedar-se en punt mort” i es produïsquen mobilitzacions, com ja ha passat a Pilkington o en Plasticmnium de plàstic, encara que “és la darrera opció”.

Segons expliquen fonts d'UGT, sindicat majoritari a l'empresa, la direcció de la fàbrica segueix insistint a la intenció de rebaixar els salaris per “guanyar competitivitat i atraure nous projectes” el que asseguren “impossibilitaria arribar a un acord i més quan tenim una revisió de l'IPC a la cantonada”.

Per això emplacen l'empresa que a la pròxima reunió del 14 de desembre "s'afronte des d'un altre prisma" per poder "avançar a la reunió" perquè si no el procés de negociació entre la filial de l'automòbil i els sindicats "corre el perill que puga quedar en punt mort".

De la mateixa manera a la reunió de la direcció amb els sindicats s'ha assolit el consens per garantir la sortida de 54 professionals nascuts abans del 30 de setembre del 1965, a través de l'ERO, “amb la millor situació en els càlculs del salari de sortida” indiquen fonts del sindicat. La data de eixida estava prevista per a finals de 2021, però l'expedient va ser “congelat” i abandonaran la fàbrica abans del 30 de juny de 2022.

A més UGT ha instat a l'empresa, la necessitat d'iniciar “una negociació i un acord” sobre el calendari laboral del 2022 abans del 31 de desembre. Així mateix, encara que no han arribat a cap acord en matèria de teletreball, els representants dels treballadors han “aconseguit” que s'aixequi el veto inicial a la possibilitat de duplicar l'equipament necessari per fer estes funcions fora de la factoria.

Canvis a l'ERTE

 

D'altra banda, la direcció de la planta ha exposat la necessitat de modificar una altra vegada el calendari de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERTE). Per això, a la línia de vehicles es cancel·la les aturades per als dies 9 i 10 de desembre que passen ara a ser de producció completa a les activitats de fabricació de vehicles i auxiliars. Treballaran al sistema A en torn de matí i el B en torn de matí i vesprada.

A la línia de motors, per a l'àrea de mecanitzats es cancel·la l'ERTE per als dies 4 i 5 de desembre, i a la de muntatge de motor es confirmen les aturades per als dies 9 i 10 de desembre.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gir en la regulació de la violència obstètrica: S'inclourà a la llei de salut pública" "Fins a 100.000 euros de multa por la cria desmesurada de gossos"