Ford alerta que sense retallades salarials 'perilla' la viabilitat de la planta d'Almussafes

La multinacional també pressiona amb la necessitat d'augmentar la jornada laboral i reduir els dies de vacances per ser més competitius


Sense retallades salarials perilla la viabilitat de la fàbrica d'Almussafes. Este és “l'avís” que ha llançat la multinacional a la plantilla a la reunió d'este dimarts de la comissió negociadora per assolir un acord per l'electrificació. Segons fonts consultades per este diari, la direcció també pressiona amb la necessitat d'augmentar la jornada laboral, ajustar els salaris i reduir els dies de vacances per “obtenir més competitivitat” i aconseguir la fabricació de nous models elèctrics.

Així mateix, estos plantejaments també s'han distribuït a través d'un butlletí intern de l'empresa 'Ford Ara' on la direcció ha apel·lat “a la consciència i responsabilitat de la plantilla per “avançar en la negociació” i aconseguir un “acord guanyador” que permeta que València siga la destinació final de fabricació dels nous productes elèctrics. A més, el document assenyala que "els dies de vacances i hores treballades per any, així com l'evolució dels salaris amb l'augment de l'IPC el 2021 proper al 7%, impacten significativament a la nostra competitivitat".

Després de la reunió els sindicats s'han tornat a mostrar contraris als reajustaments de salari i a estes propostes per part de la planta valenciana. Per això, des d'UGT expliquen que tot i que és “necessari” assolir un acord abans que finalitze el mes de gener per garantir la viabilitat de la fàbrica, la solució “no pot passar per rebaixar els salaris o no complir amb el ja pactat” amb este sindicat en matèria d'IPC.

“El que és evident és que sense un acord que oferisca garanties tant per a la multinacional com per al conjunt de la plantilla a Almussafes ens trobarem a una situació molt delicada i molt similar a la que es va produir l'any 2012 quan es va anunciar el tancament de la planta de Bèlgica”, explica Jose Luís Parra, secretari del Comité d'Empresa de Ford Almussafes.

Així mateix assenyalen que “vivim en una situació insòlita fins ara, i potser per resoldre-la requereix situacions també insòlites per a alguns, però necessàries. Resulta una obvietat dir que, si no s'adjudicaren els models a València, l'acord que poguérem assolir quedaria sense efecte, i entraríem directament en un escenari més que incert, i segurament conflictiu".

Per això, des d'UGT van fer una consulta per “rebutjar” els plantejaments de reduccions salarials que proposa l'empresa i mostrar “la seua disposició a negociar qüestions de flexibilitat per resoldre este problema” i “optar a les millors condicions possibles a l'electrificació d'Almussafes”.

D'altra banda, des del sindicat STM han manifestat que "les pretensions de l'Empresa són inassumibles i injustificables per a esta plantilla que tant ha donat i tantes retallades porten heretant conveni rere conveni gràcies a l'ajuda d'este sindicat que tant presumeix de pau social".

A la reunió el sindicat majoritari va demanar un recés de 48 hores per consultar amb la plantilla les accions a prendre, per la qual cosa l'empresa ha comunicat que el divendres 14 es continuarà amb la reunió de la Mesa Negociadora per avançar a l'acord.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Bonoloto deixa un premi de segona categoria a Oliva" "Convocades les subvencions per a la participació ciutadana i l'associacionisme"