Les Magues de Gener reivindiquen la diversitat en una celebració festiva i solidària

La Festa de la Infantesa, organitzada per la Societat Coral el Micalet i protagonitzada per les Magues de Gener, ha omplit aquest matí la plaça de l’Ajuntament de València de música, il·lusió, alegria i color en la setena edició d’aquesta expressió cívica, festiva i multicultural, destinada a les xiquetes i xiquets, que ha celebrat el solstici d’hivern baix el lema Som diversitat adaptant la tradicional cavalcada a un espectacle estàtic subjecte a diverses mesures sanitàries, d’aforament i accés.

El públic assegut en el recinte habilitat davant el consistori, amb nombroses persones que han observat l’esdeveniment fora d’aquest, i especialment els xiquets, han gaudit d’aquesta celebració que ha sigut possible gràcies a la col·laboració solidària i altruista dels 20 grups de dolçaina i tabal, dansa, batucades, muixerangues, gegants i cabuts, animadors i associacions de diverses comarques; presents en aquesta celebració reduïda pel protocol front al Covid-19.

Més de 30 agrupacions no han pogut participar en aquesta edició davant les limitacions sanitàries i d’espai del nou format. L’inici de la celebració ha estat marcat per les batucades i l’arribada de les Magues de Gener a les quals han succeït la música i l’espectacle que han oferit diferents agrupacions en aquesta festa laica que ha culminat amb uns breus discursos de les magues i amb la presència de Joan Ribó, alcalde de València.

Les Magues de Gener, encarnades enguany per Daniela Requena (Llibertat), periodista, activista LGTBI i influencer; Lucia Beamud (Igualtat), regidora delegada d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Pobles de València i Espai Públic de l’Ajuntament de València; i Sénia Mulayali (Fraternitat-Sororitat), booktuber valenciana; han repartit la seua particular màgia amb les seues varetes, serpentines, roses de paper, xapetes i un conte àmpliament il·lustrat, Matilde Salvador, una vida musical, on s’aborda la figura de la gran compositora castellonenca.

Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, ha assegurat que “la celebració ha estat marcada per la pandèmia que ha condicionat el format. En aquesta edició, estrenem la recent declaració de les Magues de Gener com a Festa Tradicional, un reconeixement que agraïm a l’Ajuntament de València i premia el voluntarisme i la labor desinteressada de centenars de persones”.

D’altra banda, Pardiñas ha sol·licitat “un poc de trellat” a qui intenta polititzar un acte per a la infància, i “que es deixe gaudir a les xiquetes i xiquets, ells són el motiu pel qual els participants donen el millor de si mateixos”.

ÚLTIMES NOTÍCIES