Els millors i pitjors iogurts que pots comprar en el supermercat segons l'OCU

L'OCU ha publicat un informe sobre els millors i pitjors iogurts naturals del mercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat un exhaustiu anàlisi dels iogurts naturals que comprem al supermercat. En este estudi s'han avaluat deu marques on s'ha ficat atenció en el seu etiquetatge, la composició nutricional, el seu contingut de ferments, la seua anàlisi d'higiene i la seua degustació. Des de l'OCU recomanen prestar molta atenció als nivells de greix que té el iogurt. A Espanya, segons alerten, el contingut mínim ha de ser del 2%, requisit que en algunes de les marques de l'estudi no complixen o es complix de forma molt justa. A continuació, podem observar un llistat de les cinc millors i les cinc pitjors marques de iogurts.

 

Iogurt de la marca Nestlé. | Cedida.

 

El iogurt de la marca Nestlé és el millor per comprar en els supermercats segons informa l'anàlisi realitzat per l'OCU. En concret, es tracta d'un làctic molt valorat per la seua composició nutricional, la seua higiene i la seua degustació, fet que comporta que obtinga una puntuació mitjana de 7,5 sobre 10. Encara així, el preu del seu envàs és alt respecte als productes de la competència, situació que ho perjudica en l'anàlisi, igual que la quantitat del seu envàs que conté cinc grams menys que la resta dels iogurts que han estat analitzats.

 

Iogurt de la marca Dia. | Cedida.

 

El segon iogurt més valorat és el de la marca Dia amb un 7,3 de mitjana. Segons defensa l'estudi, el seu iogurt és el que obté millor nota a l'hora de parlar de la degustació i el que té millor relació qualitat-preu de tots els analitzats. Això si, ha de millorar el seu nivell de proteïnes. En línies generals, segons l'OCU, es tracta d'un bon iogurt que costa entre un 20% més barat que el Nestlé.

 

Iogurt de la marca Carrefour. | Cedida.

 

En tercer lloc apareixen els iogurts de la marca Carrefour, ja que segons l'OCU estos iogurts naturals són una compra de bona qualitat. El làctic de la cadena francesa està molt valorat, a causa de la seua textura i el seu bon preu. Este iogurt obté una puntuació de 7,1 sobre 10. Encara així, cal destacar que este producte de Carrefour tenen un però molt important: en la degustació es descriu com «molt curt d'olor a làctic», és a dir, no es veu l'aroma del iogurt per cap lloc.

 

Iogurt de la marca Eroski. | Cedida.

 

En quarta posició apareix el iogurt d'Eroski Basic, ja que segons l'informe és una bona compra a causa de la seua relació qualitat-preu, i obté una puntuació de 7,1 sobre 10. L'OCU també assenyala diversos aspectes negatius a tindre en compte com la seua textura lleugera però poc consistent.

 

Iogurt de la marca Condis. | Cedida.

 

En la cinquena posició, apareix la marca Condis. Tant l'etiquetatge com l'aportació nutricional, com la higiene i degustació complix amb solvència. El seu sabor a la boca, no obstant això, és molt bo, situació que contribuïx al 6,9 sobre 10 que li atorga l'estudi.

 

  

Milsani, el pitjor iogurt del mercat segons l'OCU

 

Iogurt de la marca Milsani. | Cedida.

 

El que ha tingut la pitjor qualificació i és l'última marca qualificada ha estat Milsani, el pitjor iogurt natural del mercat. El seu contingut nutricional és dolent, igual que la degustació del producte. L'única cosa que se salva és el preu, ja que és el més barat de tots els analitzats. La seua valoració final és de 5,3 sobre 10. Cal recordar dos coses sobre els iogurts: que engrossen el mateix dos unitats que dos unitats d'un got de llet sencera i que es poden prendre si ha passat la data de consum preferent.


Iogurr de la marca Delisse. | Cedida.

 

En segona posició apareix la marca Delisse, que no arriba al mínim de greix exigit per la llei espanyola amb un 0,89%, a pesar que, declara en l'etiquetatge que té un 1%. En ser un producte elaborat a França, és aliè al que dicta la norma espanyola de qualitat. Quant a la degustació, no aprova amb nota, cosa que si fan amb el preu.

 

Iogurt de la marca Danone. | Cedida.

 

El producte de la marca Danone apareix en la tercera posició com a pitjor qualificat. La seua composició nutricional suspén respecte a la resta de iogurts de la competència. En línies generals, la seua qualitat és mitjana, a pesar que, sí que complix sobradamente en la categoria d'higiene, com la majoria dels analitzats. La seua nota final és de 5,6 sobre 10.

 

Iogurt de la marca Alipende. | Cedida.

 

En quarta posició apareix la marca Alipende que aconseguixen l'aprovat de forma justa. Estos làctics, venuts en Ahorramás, estan valorats amb només dos estrelles en la columna de nutrició, és a dir, que els seus components no arriben al que desitjaria un producte d'estes característiques. El seu preu, a més, duplica els de la competència a pesar que és cert que en l'etiquetatge és un dels més complets en l'estudi. La seua valoració final és de 5,6 sobre 10.

 


Iogurt de la marca Gervais. | Cedida.

 

El iogurt de la marca Gervais ocupa la cinquena posició en el rànquing dels pitjors iogurts. Potser és poc coneguda entre els consumidors del carrer perquè la va llançar Danone fa dos anys com a model de baix cost. Una línia de làctics amb preus més baixos que també es nota en la qualitat del producte, segons l'OCU. Estos iogurts no reben massa bona crítica en l'informe, especialment per la seua degustació, la qual es qualifica de dolenta. El seu contingut nutricional tampoc es valora de forma positiva. Encara així, qualifiquen d'excel·lent la qualitat d'higiene del làctic.Comentaris