Orriols ‘segueix en lluita’: Centenars de veïns surten al carrer per clamar contra la delinqüència

Compartir:

 

Centenars de veïns i veïnes de barri d’Orriols han sortit este dimecres al carrer per reclamar la fi de la delinqüència i la degradació de barri. Després diversos mesos d’altercats i baralles a la zona els veïns han recorregut els carrers sota els lemes “Amb delinqüència, no hi ha convivència”, “Orriols per un barri digne“, “Solucions ja” o “Ribó escolta Orriols està en lluita”.

Esta és la tercera manifestació que organitzen en un any perquè “la situació és insostenible” i “no poden més”. Segons expliquen els veïns “hi ha persones que tenen por de sortir a comprar” perquè en algunes zones de barri “tenim bandes, baralles, robatoris i pisos de narcotraficants” que impossibiliten una convivència tranquil·la.

El moviment veïnal ha recorregut els principals carrers de la zona sota càntics i una batucada per “crear soroll” i “ocupar els carrers”. “N’hi ha prou amb la delinqüència i l’abandonament, volem un barri segur, divers i digne” han manifestat des de la plataforma Orriols en Lluita.

Esta manifestació passa un dia després que diversos representants d’associacions i entitats veïnals d’Orriols es reunissen a la Taula d’Interregidories amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i els diferents regidors de l’Ajuntament per buscar solucions i acordar propostes que acaben amb la situació de barri i tornen la convivència.

Bateria de projectes

 

Després de la reunió els veïns van sortir amb “bones sensacions” perquè l’Ajuntament havia reconegut la situació “gravíssima” que viuen i s’havien compromés a posar en marxa “immediatament” mesures per aconseguir un barri “digne”. No obstant això, seguiran reclamant la creació d’una comissaria de policia i més efectius policials “perquè els que hi ha no són suficients”.

Les diferents regidories van plantejar durant més de dos hores una bateria de projectes per millorar les condicions de vida de barri com reforçar el dispositiu de neteja que acabe amb la insalubritat, recuperar els espais públics, reforçar els serveis socials de barri i acabar amb l’absentisme escolar o diferents actuacions urbanístiques.

Ribó es va mostrar esperançat que el veïnat d’Orriols pogués notar aviat els resultats d’esta intervenció, “esperem comprovar la millora en el barri amb este conjunt de mesures que impliquen un gran nombre de regidories i àrees de govern municipal perquè li volem donar un tractament integral”. “Entre totes i tots trobarem solucions”, ha conclòs l’alcalde.

EL MÉS LLEGIT

Mor un treballador en esfondrar-se un depòsit a la Pobla de Farnals

El cos sense vida ha sigut trobat hores després de l'ensulsiada del depòsit

València incorpora 12 noves psicòlogues per al servici de Benestar i Integració

Al mes de juliol l’Ajuntament haurà proveït totes les places de psicòleg previstes per a 2021/2022

S’ha acabat lo bo

El cap de setmana encara que dissabte encara tindrem núvols baixos a la costa acabarà sent assolellat i més calorós

Mata a tirs a una empleada per posar “massa maionesa” en el seu entrepà

L'home "va entrar en el restaurant, va demanar un entrepà però no li va agradar i va canalitzar la seua ira contra dos de les empleades"