La plantilla de Pilkington planteja ampliar les aturades fins a 24 hores

La plantilla de Pilkington s'ha reunit este dijous amb els partits polítics de les Corts
Reunió treballadors Pilkington amb el síndic del PSPV |Els treballadors i treballadores de Pilkington Sagunt estan convocats este matí a les 11 al teatre Begoña de Sagunt per decidir si s'amplia la vaga a un total de 24 hores d'atur i fins al 3 de desembre, després de l'ERO anunciat per part de la direcció que planteja l'acomiadament de 116 persones i el tancament de la línia de laminatges.

Actualment la vaga contemplava 12 hores d'atur, dividides en quatre hores per torn, que eren vigents des del 8 de novembre i tenia una durada inicial de 12 dies. Tot i això, després de no arribar a cap acord amb la direcció el Comité d'Empresa planteja una ampliació.

A més, la representació sindical dels treballadors i treballadores de la planta valenciana s'han reunit este dijous amb els portaveus dels partits polítics de Les Corts per tractar la problemàtica del trasllat de la línia de laminatges i l'acomiadament de més d'un centenar de treballadors d'una plantilla total de 400 persones. Les reunions han estat mantingudes amb els sis grups polítics de l'arc parlamentari, PSPV-PSOE, Unidas Podemos, Compromís, PP, Vox i Ciudadanos.

Segons indiquen fonts del Comité “tots han mostrat la seua preocupació” davant de la situació i de la possible pèrdua de feina a Pilkington i el possible “efecte cascada” que pot tenir l'ERO en altres empreses que “veuran oberta una via” per centralitzar les seues produccions en altres països amb “l'excusa” de la crisi de semiconductors.

Tots els partits s'han compromés a traslladar la situació de la planta valenciana al Govern d'Espanya per intentar impulsar accions per a la protecció i desenvolupament del teixit industrial de la comarca del Camp de Morvedre i de la resta de la Comunitat Valenciana. "Si cau la indústria de l'automòbil i els components, tota l'economia es veurà molt perjudicada" indiquen des del Comité.

De la mateixa manera, des d'UGT afirmen que és “important” que l'administració es comprometa a implantar accions que “protegisquen el nostre teixit industrial” com és fer “que les empreses que reben injeccions de diners públics es comprometen que els seus components i empreses auxiliars estiguen dins del territori”.

A més, manifesten que “és primordial derogar la reforma laboral ja, perquè mentre estiga en vigor debilita la representació dels treballadors i treballadores davant de deslocalitzacions. Amb Pilkington ja s'hi arriba tard, però això és la punta de l'Iceberg i és possible que vinga una cascada d'empreses amb la mateixa situació".
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un sacerdot es nega a oficiar un funeral en castellà i la família s'emporta el fèretre" "Els xicotets pacients de La Fe podran conduir una mini ambulància fins a quiròfan"