Pilkington Sagunt arriba a un preacord per evitar 'acomiadaments traumàtics'

La direcció i els sindicats han arribat aquest dimecres a un preacord que evita els acomiadaments i la deslocalització de la línia de laminatges

La direcció de Pilkington NSG a Sagunt i els sindicats de la planta (UGT, CCOO i CGT) han arribat a un preacord aquest dimecres per “salvar” els acomiadaments i mantenir la línia de laminatges a la planta valenciana.

Segons han informat fonts del Comité després de dotze hores de negociació a les 22.00 hores, la comissió negociadora arribava a un preacord que evitava “els acomiadaments traumàtics”.

Mancant ratificació per part de l'Assemblea de treballadors, que se celebrarà al llarg d'aquest matí, els representants dels treballadors també han aconseguit frenar la deslocalització de la línia de laminatges.

Després de l'anunci de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) el 2 de novembre passat, els treballadors van convocar una vaga amb aturades de 12 hores, que aquesta setmana s'han ampliat fins a 24 hores i s'havia convertit en una vaga indefinida per defensar tots els llocs de treball.

A més, aquest dimarts més de 5.000 persones es van manifestar pels carrers de Sagunt per evitar l'acomiadament de les 116 persones de la plantilla i la deslocalització de la línia de laminatges. S

ota els lemes de 'No als acomiadaments' o 'Sense indústria no hi ha futur' van recórrer els principals carrers de la localitat i van rebre el suport dels comerciants i veïns i veïnes per “defensar la indústria i l'ocupació de la comarca de Camp de Morvedre”.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'UJI ofereix teràpia psicològica gratuïta per fer als problemes amb els jocs d'atzar" "La meitat de les dones que pateixen violència de gènere tenen fills a càrrec"