La plantilla de Pilkington inicia la vaga indefinida

Els sindicats han convocat una manifestació aquest dimarts per 'defensar' els llocs de treball, el futur del Camp de Morvedre i la seua indústria
Crema pneumàtics i inici vaga indefinida Pilkington |

Els treballadors de Pilkington Sagunt han començat aquesta matinada al primer dia de la vaga indefinida per l'acomiadament col·lectiu de 116 persones de la plantilla i el tancament de la línia de laminatges. Segons indiquen fonts del Comité, el primer dia d'atur total ha estat recolzat pel 100% de la plantilla i només han entrat els serveis mínims.

A les 5 del matí diverses persones han començat a organitzar piquets amb la crema de pneumàtics i palets per tallar els accessos a les instal·lacions de la planta valenciana. Així mateix, més de 150 persones s'han concentrat a la porta, acompanyades pels màxims responsables de la Federació d'Indústria d'UGT-PV inclòs el secretari general d'UGT, Daniel Argente, i el secretari general CCOO Indústria PV, Juanjo Picazo.

Argente ha explicat que “el que succeeix en aquesta empresa és la  "punta de l'Iceberg" i com més aviat ho hem de parar”. "Per això des d'UGT ens hem bolcat amb aquest gran problema a la indústria i en concret al sector de l'automòbil".

A les aturades de 24 hores, que inicialment es preveu que duren fins al 3 de desembre, però que es poden veure ampliats sinó arriben acords amb la direcció, s'uneix la convocatòria de la “gran” manifestació perquè aquest dimarts per tots els sindicats i amb el suport de diversos establiments de la zona per “defensar els llocs de treball de la planta valenciana, el futur de la comarca del Camp de Morvedre i la seua indústria”.

Per la seua banda, la Secretària General de la Comarca, Pilar Tarragón, que també està acompanyant la plantilla, ha fet una crida a tota la ciutadania perquè donen suport a la causa perquè “units som més forts” i “demà a la manifestació es ha de demostrar que aquest poble és i sempre ha estat solidari”. “Si toquen una empresa, ens toquen a tots” ha assegurat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"'O la tombeu o la tombem', les pintades a la creu del Ribalta" "La plantilla de Pilkington planteja ampliar les aturades fins a 24 hores"