La plantilla de Plastic Omnium clama contra la retallada salarial 'per guanyar competitivitat'

Els treballadors de la planta d'Almussafes han organitzat una protesta aquest dimarts contra la proposta de la direcció
Protesta treballadors Plastic Omnium Almussafes | UGT

Els treballadors de PlasticOmnium han protestat durant més de dos hores aquest dimarts a les portes de l'empresa d'Almussafes contra les retallades salarials que els proposa la direcció. Aquesta planta valenciana és la proveïdora de para-xocs de la multinacional Ford, per això la dramàtica situació que viu filial de cotxes a Europa i a la localitat de la Ribera Baixa els està repercutint directament.


Segons indiquen fonts dels sindicats, l'empresa els va proposar el 25 d'octubre passat la negociació d'un Pla de Competitivitat per als tres mesos vinents amb una reducció salarial “molt desproporcionada”. La direcció vol aplicar una congelació salarial per als treballadors i una doble escala salarial per al nou personal que s'incorpore a la planta, entre altres opcions.

“L'empresa no ens assegura res, no garanteix que vinguen nous projectes ni l'estabilitat de l'ocupació ni els llocs de treball. Ens proposen que ens retallem el salari i que ja veurem, perquè ells diuen que així podran entrar a oferir millor a Ford” explica Ximo García, Secretari d'Empresa d'UGT a Plastic Omnium.

El futur és incert per a totes les empreses del polígon industrial Joan Carles I per la reestructuració del sector de l'automòbil cap al vehicle elèctric, la crisi dels xips semiconductors i la situació de la pandèmia. Tot i això, mentre que Plastic Omnium proposa una reducció salarial, altres empreses de la zona que estan en la mateixa situació d'incertesa, han signat convenis laborals amb un increment dels salaris.

També asseguren que a Espanya hi ha altres plantes de la mateixa companyia que treballen per al sector de l'automòbil i que tenen uns resultats en vendes i facturació similars als de la planta d'Almussafes, on sí que s'aplicaran els increments salarials pactats pels sindicats.

De la mateixa manera asseguren que després de la negativa de l'empresa s'han hagut de mobilitzar, ja que allò que planteja la direcció és “totalment desproporcionat” i “no és equilibrat ni d'acord amb la situació real de la companyia francesa”. No descarten més mobilitzacions igual que han realitzat altres empreses com Pilkington, però “dependrà de com es desenvolupen les negociacions”.

“Durant les darreres set reunions hem tingut avenços lleugers i hem proposat accions que permetien estalvi a l'empresa amb l'esforç dels treballadors. Però demanem certes garanties i una és garantir els llocs de treballs de la plantilla, ja que estem disposats a fer esforços, però l'empresa s'ha de comprometre a alguna cosa” assenyala García.


Ampliació d'ERTE

 

Actualment tenen actiu un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERTE) que porta en vigor des del 2020 i que segueix els dies d'atur de Ford Almussafes, ja que un 90% de la producció de Plastic Omnium va destinada a la planta valenciana, que també porta diversos mesos encadenant ERTES. "Ens ha comunicat la direcció que el més probable és que s'amplie perquè la situació no ha canviat i Ford continua amb la incertesa" indiquen des del sindicat UGT. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Bertín Osborne va fixar la seua residència a Luxemburg i va facturar a través de Panamà" "Miguel Carcaño acusa al seu germà Javier en una carta de la mort de Marta del Castillo"