Polèmica pels rumors sobre la suposada vacunació de Felip, Letícia, Elionor i Sofia

 

Durant el procés de vacunació, alguns membres del comitè de govern vinculats al Partit Socialista van poder accedir a les dosis distribuïdes per Sanitat. Com a contraposició, segons ressalta ‘Periodista Digital’, algun membre dels quals formen l’Executiu ha acusat d’este mateix gest a la Família Reial.

 

Davant la falta de proves que fonamenten esta argumentació, des de la corona no s’ha produït cap classe de comunicat sobre este tema. Encara que la polèmica sorgix després que el senador de Compromís, Carles Mulet, presentara al govern un dubte parlamentari qüestionant les mesures de prevenció aplicades sobre els membres de la Casa Reial.

 

«Quins membres de la Casa Reial, Família Reial i/o Família del Rei, de familiars seus o de personal al seu servici han sigut vacunats davant el coronavirus» qüestionava el representant de l’organització política.

 

Este mateix mandatari de la bombolla pública va ser el mateix que va llançar el novembre de 2020 si el des de l’Executiu es pretenia revocar el títol honorífic i vitalici de rei emèrit a Joan Carles I, des de la seua abdicació com a cap d’Estat.

 

Sarsuela confirma que Felip VI no s’ha vacunat del Covid-19

Així ho han confirmat fonts de la casa reial a ‘El Confidencial Digital’, les mateixes que asseguren que és la mateixa situació en la que es troba la reina Letícia, la princesa Elionor, la infanta Sofia i la reina Sofia. Asseguren que tots els citats es vacunaran quan «corresponga segons els procediments establerts per les autoritats sanitàries».

 

La notícia ja portava cua per si mateixa, des que la presentadora Ana Rosa Quintana es pronunciarà en el programa que porta el seu mateix nom sobre les accions que han de prendre els representants del govern i altres persones de l’esfera pública.

 

«S’hauria de vacunar al Rei» va comentar la comunicadora la setmana passada davant la reacció de sorpresa de la resta de tertulians, que van contrarestar la seua proposta esmentant que en cap cas Felip VI pertanyia a un grup de risc. A pesar d’això la periodista va mantenir l’opinió sobre la base de que els principals líders i llocs de poder d’un país han de romandre en bones condicions de salut.

 

En tot cas ho va esmentar com una mesura preventiva, encara que comprenia també la situació de dificultat que travessaven les diferents administracions per a subministrar les dosis a les diferents comunitats autònomes. «Sí, al Rei, al president, i a un grup de cinc o deu més» va assenyalar. 

 

El grup que no va defensar Ana Rosa és el d’alcaldes, o membres de governs locals, que han aprofitat el seu poder d’influència per a fer ús de les dosis de prevenció, un acte que ha estat assenyalat en més d’una ocasió durant la situació del Covid-19.

 

Una distribució desequilibrada a l’àmbit nacional i europeu

A pesar dels esforços que s’ha dut a terme des del Pla Estratègic de Vacunació proposat per Sanitat, existixen numeroses llacunes en la distribució de les dosis de coronavirus per a Espanya. Per a començar, perquè algunes decisions provenen de l’òrgan central mentres que unes altres queden relegades a les autonomies.

 

La més polèmica és aquella que assenyala la prioritat en la vacunació per als diferents grups de risc, mentres que uns advoquen per acabar amb un completament i anar al següent, uns altres ho faran de manera escalada. 

 

En Europa la situació de descontrol tampoc està escatimada, sobretot després que el Regne Unit anunciarà este mateix matí que posseeix més dosi per a tractar el coronavirus de les que necessita.

 

El territori britànic baralla fins i tot donar algunes dosis, encara que la intenció principal seria vendre-les en les millors condicions. El país anglosaxó ha vacunat a més de 7,33 milions de persones, més que els principals països de la UE junts.

ÚLTIMES NOTÍCIES