El professorat d’un col·legi religiós mesura el llarg de la faldilla a les alumnes


Rebre les notícies de València Diari

Pares i mares d’alumnes del col·legi catòlic concertat Jesús Maria d’Alacant feien saltar totes les alarmes sobre la suposada discriminació que estaven patint algunes de les menors.

Pel que sembla, el centre mesurava les faldilles a les nenes. Més concretament els professors. Així, l’alumna que sota el seu criteri, la portava molt curta, estava obligada a romandre en una aula en la qual no s’impartia classe, separada de la resta de companys. Els pares, al conéixer el que estava succeint, van decidir denunciar.

Entre les queixes, destacava que «els professors estaven obligats a mesurar les faldilles de les xiquetes, per veure si complien l’estàndard». A causa de l’enrenou causat, la Conselleria d’Educació s’ha vist obligada a respondre. Des d’Educació, asseguren a València Diari «Rebutjar completament esta actuació. I així ho va fer saber Inspecció Educativa a centre perquè rectifiqués esta decisió».

El director de centre assegura que és una cosa «normal»

 

No obstant això, el director de centre, Luis Martínez-Abarca afirma que esta situació «s’està descontextualitzant» «Els col·legis tenim el nostre reglament, on es troben normes de qüestions formals com l’uniforme», explica. «No són les fonamentals, però sí necessàries», afirma el director, que inclou entre estes normes, a més de la indumentària, no menjar a classe, respectar els companys i professors …

A més, des del centre assegura que el reglament estableix les condicions d’ús de l’uniforme tant per als xics com per les xiques. «Este any hem trobat que hi havia certa tendència de xics a no utilitzar el calçat definit, que són les sabates», afirma. «Entre les xiques hi havia un grup significatiu que portava la faldilla excessivament curta.

Durant les primeres setmanes es va informar les classes, es va avisar individualment …», afegeix el director, que reconeix que l’assumpte de les xiques «es va solucionar amb facilitat, però en el grup de les noies hi havia un grup que es resistia a acceptar-».

Aquí va ser, llavors, quan va arribar esta mesura més dràstica. «Vam prendre la decisió, de manera puntual, que estes alumnes no entraren a classe i anaren a una aula de convivència amb un professor, a fer altres tasques», reconeix Luis Martínez-Abarca. 

«Es tractava d’un toc d’atenció seriosa, Però com el tema té a veure amb el llarg de la faldilla i noies … », afegeix insinuant que s’hi ha desvirtualitzat el tema.

Finalment, el director aclareix que això és una cosa «absolutament normal en la convivència dels col·legis i que estarà passant a la gran majoria dels centres».

L’APA dona suport al centre

 

Tot i les crítiques rebudes, l’Associació de Pares d’Alumnes d’este centre ha volgut mostrar el seu suport amb el mateix. En un comunicat, l’APA assegurava que «la uniformitat és una norma de convivència que està en el Reglament de Règim Intern de centre, del qual s’informa i les famílies accepten i signen».

Per això, l’APA dona suport a la Direcció del centre en vetllar «pel compliment del Reglament, que resulta fonamental per mantenir la convivència». A més, asseguren que el centre no està realitzant discriminació a les alumnes per l’ús incorrecte de l’uniforme, ja que «s’està fent complir una norma de l’escola».

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies