Sagunt es bolca amb els treballadors de Pilkington en una manifestació multitudinària

Veïns i dirigents polítics s'han sumat a la protesta per 'defensar' la indústria de la comarca davant l'ERO amb 116 acomiadaments
Manifestació Pilkington |

Els treballadors i treballadores de Pilkington Sagunt han eixit ahir a la vesprada al carrer per clamar contra els acomiadaments i l'ERO plantejat per la direcció de l'empresa. Milers de persones han secundat la protesta que ha recorregut els principals carrers del Port de Sagunt per defensar els llocs de treball, la indústria i l'ocupació de la comarca del Camp de Morvedre.

El Comité d'empresa ha valorat “com un èxit” la marxa que ha començat passades les sis de la tarda des del Triangle Umbral. El suport ha estat tan multitudinari per part dels veïns, comerços i representants polítics que la capçalera portava una diferència de més de quinze minuts amb el final.

Sota els lemes 'Parabrises no es tanque', 'No als acomiadaments', 'No hi ha futur sense feina' o 'El poble unit mai serà vençut' la plantilla de la factoria de vidre ha cridat contra “la injustícia” dels acomiadaments i el tancament de la línia de laminatges. Segons han explicat els representants dels treballadors, la deslocalització de la línia a Itàlia és només “la punta de l'iceberg” del futur que espera a la Pilkington i als més de 400 treballadors, a la comarca i a la indústria de l'automòbil.

La manifestació ha estat convocada per part dels sindicats que formen el Comité d'Empresa de la planta valenciana, UGT, CCOO i CGT, que a més ha comptat amb l'assistència de la secretària general de CCOO-PV, Ana García, i el secretari d'UGT-PV, Ismael Sáez, així com dels representants autonòmics de les federacions de CCOO i UGT, Daniel Argente i Juan José Picazo.

També han tingut el suport de l'alcalde de Sagunt, Dario Moreno, i de tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament, i de la coordinadora de Unidas Podemos, Pilar Lima, que ha recorregut amb la societat civil la manifestació.

Moreno ha explicat que "és una lluita que compartim tots els partits polítics, i en què donem suport pel seu lloc a la plantilla i rebutgem el pla d'acomiadament que hi ha per a esta fàbrica perquè que això va molt més enllà".

“Estarem recolzant la plantilla, els sindicats i oferint la mà a l'empresa per treure de sobre de la taula l'ERO i plantejar inversions conjuntes per garantir el futur de la fàbrica i la indústria de tota la comarca” ha manifestat l'alcalde.

A més ha indicat que “nosaltres som una ciutat industrial i creiem que hi ha un futur d'indústria sostenible per al nostre municipi i continuarem empenyent des d'este costat per evitar qualsevol mena de deslocalització” i que “demanaran inversions que demostren que la indústria té futur, que és el que volem per al nostre poble”.


Així mateix, els treballadors estan immersos a la vaga indefinida, que va començar este dilluns, amb aturades de 24 hores i que ha estat donada suport a pel 100% de la plantilla. Segons indiquen fonts del Comité, es preveu que inicialment dure fins al 3 de desembre, però si les negociacions amb la direcció no avancen, es podria veure ampliat el període.

A més, els representants sindicals es reuniran este dimecres amb l'empresa per abordar les negociacions de l'ERO, i on esperen que reflexione i recapacite després de la gran mobilització d'este dimarts.

Els comerços bolcats amb els treballadors

 

Els comerços i establiments de la localitat també han tancat les portes durant esta tarda per recolzar els treballadors de la planta valenciana. Així mateix diverses botigues han abaixat les persianes al pas de la capçalera de la marxa per mostrar la seua solidaritat. 

Estos gestos han estat aplaudits i aclamats pels manifestants per agrair el suport dels comerciants i de tota la localitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Guàrdia Civil participa en una donació de nines artesanes a l'Hospital" "Primer protocol mèdic d'ajuda a les víctimes d'agressions sexuals a la Comunitat"