Un sector del PP proposa la tornada del servei militar

El nou servei seria bàsic i voluntari, seguint el model argentí que dona una oportunitat als joves sense treball
Servicio militar en los años 80
Servei militar en els anys 80 | Cedida

 

El 9 de març de 2001 molts van respirar tranquils, i és que el Consell de Ministres del llavors president José María Aznar va aprovar la fi del servei militar obligatori. Les històries de «la mili» tenien els dies contats. Han passat 16 anys des de llavors i no han sigut poques les veus que han reclamat la tornada d'este servei de forma obligatòria, ja que són molt pocs els joves que decideixen fer-ho. L'any passat, el líder de Ciutadans Albert Rivera va proposar un servei militar per a joves que no estudiaven ni treballaven, encara que eixa proposta no ha prosperat.


La «vella guàrdia» del PP vol la tornada del servei militar

En el PP existeix un sector, pertanyent al costat més conservador del partit, que veu amb bons ulls la volta de «la mili», encara que amb un plantejament similar al de Rivera. Estaproposta està generant un debat intern en el Partit Popular, segons informa ‘El Confidencial’. El citat mitjà assenyala que l'anomenada «vella guàrdia» del PP considera que Espanya té un «problema greu amb la seua cultura de defensa» i assumeixen que la suspensió del servei va ser, sens dubte, un error.

 

El nou servei seria bàsic i voluntari, seguint el model argentí que dona una oportunitat als joves sense treball. El projecte seria molt diferent del de fa 16 anys, amb una societat espanyola que suposadament ha avançat i ha canviat la seua mentalitat. Diverses fonts assenyalen que «la mili» aportaria certs beneficis socials per als qui ho realitzen, encara que de moment es tracta d'una idea que no tindra una gran popularitat.
Comentaris