Comencen els treballs de neteja per tornar 'la salubritat' a Orriols

L'Ajuntament ha iniciat aquest matí la neteja de les zones comunes d'immobles del barri per millorar les condicions d'higiene que exigien els veïns
Inici de neteja dels edificis d'Orriols | Ajuntament de València

L'Ajuntament ha fet hui la primera neteja d'immobles a Orriols per garantir les condicions de salubritat i d'higiene al barri. Està previst intervenir en els pròxims dies a 14 patis afectats per la dispersió de la propietat, l'absència de comunitats de propietaris, l'ocupació parcial o altres situacions anàlogues. Se segueix un protocol elaborat per la Regidoria de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic per emprendre els treballs de manera immediata.

L'alcalde, Joan Ribó, acompanyat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha comprovat aquest matí el dispositiu, que s'ha engegat a iniciativa de la taula de treball d'Orriols, constituïda entre les regidories i representants de les entitats ciutadanes amb el compromís de millorar la situació de la zona. Ribó ha agraït la col·laboració del veïnat i ha assegurat que “a poc a poc anem donant resposta a les necessitats del barri”.L'alcalde ha destacat "el protocol de neteja de zones comunes de determinats habitatges que es troben en una situació precària com a conseqüència d'ocupacions i que ens havia demanat el veïnat". Es tracta “d'una feina que anem fent per millorar la situació del barri, una feina que duem a terme conjuntament amb els veïns per part de l'Ajuntament, i una feina que ens sembla imprescindible per a una millora general de les condicions de vida de la gent que viu en aquest barri”.

Segons el protocol, la brigada municipal accedeix a l'immoble després d'haver contactat amb les persones propietàries o residents i amb l'assistència de la Policia Local. Si es troben plagues, el Servei de Residus ho comunica al Servei de Sanitat perquè actue sobre el focus. En cas que no s'obtinguen facilitats per entrar-hi, l'Assessoria Jurídica activa els tràmits per eliminar les traves. Així mateix, es posaran en coneixement de Benestar Social aquelles circumstàncies que requerisquen la intervenció dels serveis socials. L'Ajuntament assumeix el cost dels treballs.

Per la seua banda, el vicealcalde, Sergi Campillo, ha incidit que és “una mesura excepcional” i, “si no es fa de manera immediata, pot agreujar la situació”. Per això, des de l'àmbit de les competències de la vicealcaldia, i en el marc de les actuacions de salubritat dels immobles que es poden gestionar des del Servei de Gestió de Residus, s'han adoptat aquestes mesures per actuar de manera immediata.

Campillo ha subratllat que s'ha dissenyat el protocol “després de la petició veïnal que en algunes finques amb alguns immobles ocupats s'estava produint una brutícia acumulada de les zones comunes”, de manera que “netejarem totes les zones que els veïns, a la plataforma d'entitats d'Orriols amb la que ens vam reunir mensualment, ens van exigir”.

Això és, en paraules del vicealcalde, “una mostra més de la voluntat de l'equip de govern municipal per posar fi a un dels problemes més importants i més reclamats per part dels veïns i les veïnes del barri”.

Els operaris de la brigada hi van acompanyats d'agents de la Policia Local. En aquest sentit, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha posat en valor “la feina que està desenvolupant la Policia Local a Orriols” i, en concret, “la coordinació des de la sisena unitat de districte per dur a terme aquest pla  d'actuació conjunta amb el servei de neteja”.

L'edil ha recordat les actuacions “en matèria de pisos ocupats” i el “reforç de la seguretat també en coordinació amb la Delegació de Govern”. "Estem sumant esforços entre totes les àrees de govern i les administracions per donar resposta als problemes dels veïns i veïnes d'Orriols", ha assenyalat Cano, que ha agraït a "totes les regidories la implicació i el treball conjunt i coordinat".

El dispositiu que ha entrat en funcionament aquest dilluns sorgeix a iniciativa de la taula de treball d'Orriols, el grup de coordinació constituït a finals de setembre per responsables de diverses regidories i representants de les associacions i entitats del barri, que es reuneix mensualment per posar-hi en comú impressions i comprovar les necessitats de la zona.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La lluita contra el botelló uneix cinc barris de València" "Espanya el tercer país d'Europa amb més xiquets amb obesitat"