València activa la ‘banca amigable’ per a gent gran amb l’adhesió de Caixa Popular

València activa la 'banca amigable' per a gent gran amb l'adhesió de Caixa Popular

València activa la ‘banca amigable’ per a gent gran amb l’adhesió de Caixa Popular |

La regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha presentat aquest dijous el conveni de la Banca amigable amb la gent gran de la ciutat de València, que va ser aprovat pel Ple Municipal el mes de gener passat, i al que hui s’ha adherit la primera de les entitats financeres que s’ha volgut sumar a la iniciativa, Caixa Popular.

És un text que estableix quatre conceptes fonamentals que han de regir la relació entre la banca i la gent gran de la ciutat: presencialitat, informació, formació digital i accessibilitat.

Acompanyada pel director de Relacions Institucionals de Caixa Popular, Paco Alós, la regidora Pilar Bernabé ha celebrat aquesta primera adhesió al document municipal, i ha manifestat el convenciment que, a partir d’ara, seran moltes més les entitats financeres que se sumaran.

De fet, ha recordat la delegada, “l’Ajuntament de València i la defensora de les Persones Majors del consistori, Asunción Pérez, ja fa molts mesos que treballem amb les entitats bancàries i amb les associacions de gent gran per impulsar una eina que done solució a les necessitats de les persones més grans a l’hora de relacionar-se amb bancs i caixes d’estalvi”.

De tot aquest treball emana el document, on s’assenyalen les pautes que han de regir aquesta relació: l’opció de presencialitat per a les persones grans “que no vulguen o que no puguen accedir a les noves tecnologies, i que necessiten un servei presencial per a les seues gestions”; la informació “necessària perquè les persones usuàries puguen conéixer a quins serveis poden accedir mitjançant caixers, aplicacions (app) o presencials”; l’accessibilitat física dels caixers; “i la formació en competències digitals, adreçada a la gent gran, com la que ja estan realitzant l’Ajuntament de València”, ha recordat la regidora.

De fet, la Junta de Govern Local va aprovar la setmana passada un conveni entre el Servei Municipal d’Envelliment Actiu, la Universitat de València i el Banc de Santander per dur a terme un programa de formació financera per a gent gran als 50 centres de gent gran de la ciutat, que ja ha començat a impartir-se als centres de Patraix i de la Fuensanta.

El director de Relacions Institucionals de Caixa Popular, Paco Alós, ha agraït la proposta de l’Ajuntament, i ha subratllat que la funció principal de les entitats financeres “és donar resposta a les necessitats de les persones, en aquest cas –ha subratllat- de la gent gran”.

 

Distintiu important amigable amb la gent gran

 

La ciutat de València forma part de la Xarxa de Ciutats Amigables amb la Gent Gran, i totes les entitats bancàries que se sumen a aquesta iniciativa rebran el reconeixement i el distintiu d’Entitat amigable amb les persones grans, que podran donar a conéixer el seu potencial clientela.

A més, ha recordat la regidora, el conveni al qual es preveu que se sumen els bancs i les caixes de la ciutat, inclou la creació d’una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment dels quatre principis en què es basa l’acord.

Pilar Bernabé ha conclòs assenyalant la importància que aquest problema que han posat sobre la taula les persones grans “haja saltat i estiga al debat públic, i que des de les administracions, el Govern Central i l’Ajuntament, s’estiguen impulsant solucions eficaces”.

ÚLTIMES NOTÍCIES