València oferirà gratis ‘urnes-arbre’ biodegradables per a depositar les cendres dels difunts

Compartir:

Aquest servei naix davant l'augment exponencial de les cremacions que en 2021 es van xifrar en 5.356 enfront de les 2.562 inhumacions

Davant l’augment exponencial de les cremacions en els últims anys a la ciutat de València, que segons dades de la corporació municipal ha augmentat un 7% des de 2019, l’Ajuntament oferirà gratis ‘urnes-arbre’ per a depositar la cendres dels difunts amb l’objectiu de “continuar lluitant contra el canvi climàtic”.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor de Cementeris i Serveis Funeraris, Alejandro Ramón, en la roda de premsa, on ha explicat que els serveis crematoris en 2021 es van xifrar en 5.356 enfront de les 2.562 inhumacions.

A partir de la segona setmana de juliol, s’oferirà la possibilitat de depositar les cendres en una urna biodegradable i compostable i que servirà de suport d’un arbre mediterrani perquè les famílies la puguen plantar en qualsevol espai de propietat privada com a parcel·les, camps i fins i tot en els tests per a balcons o terrasses, ja que té unes dimensions reduïdes.

Així doncs, se substituirà la tradicional urna de ceràmica o metàl·lica que fins ara les famílies podien guardar a casa o en columbaris, nínxols especials i més xicotets, en els cementeris com el del Cabanyal o el Cementeri General, on també s’ofereix l’opció de depositar les cendres en el “Riu de la vida” del jardí d’aquest cementeri, on les cendres es dilueixen en l’aigua.

Per al regidor, aquesta serà una opció “poètica i la millor manera de recordar als éssers estimats perquè sembra vida després de la mort“, així com “una manera innovadora de recordar als nostres difunts, donant-los una segona vida a través d’un arbre” ha manifestat.

De la mateixa manera, es donarà l’opció de triar el tipus d’arbre per a la seua plantació, es podrà triar entre diferents varietats mediterrànies com, per exemple, pi, carrasca, roure, olivera o alzina. També es donarà l’opció de poder elegir una urna biodegradable sense necessitat de l’arbre.

En aquest sentit, el regidor ha explicat que el servei serà totalment gratuït per a aquelles persones que trien aquesta opció i que tampoc costarà diners a les arques municipals, ja que les urnes les proporcionarà la fundació de l’empresa encarregada de la gestió de residus de les cremacions. Encara que els arbres sí que acompanyen a aquests objectes sí que seran proporcionats pel consistori.

Amb aquesta tendència, l’Ajuntament ha decidit oferir a la ciutadania una opció innovadora per a depositar les cendres dels seus éssers estimats” ha assenyalat Ramón, que també ha indicat que “també és molt més sostenible perquè l’arbre farà la seua funció de captar les emissions de CO₂ i generarà oxigen, i d’aquesta manera contribuirà per a compensar les emissions de les cremacions”.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.