Uns 2.500 veïns de Borriana condemnen l’agressió sexual a una menor en la nit de Cap d’Any

 

Al voltant de 2.500 veïns de Borriana, a la comarca de la Plana Baixa, s’han concentrat aquest dijous en la Plaça Major de la localitat, enfront de les portes de l’Ajuntament, per a mostrar la seua solidaritat amb la jove suposadament agredida sexualment quan tornava a la seua casa en la nit de Cap d’Any, per a mostrar el seu rebuig a la violència masclista i condemnar aquests actes. «Amb ella estem tots i totes, i patim tots i totes», assenyala el manifest llegit per l’alcaldessa del municipi, Maria Josep Safont.

  

Safont ha llegit aquest manifest aprovat per tots els grups municipals i en el qual ha destacat que la violència contra les dones «no ha de ser una qüestió ni de partits, ni d’edats, ni de nacionalitats, ni de sexe, ni de religió, sinó una qüestió de tots i de totes, de les persones que hui estem reunides ací i del conjunt de la societat», segons ha informat el consistori en un comunicat.

 

El consistori demana «respecte» per la intimitat de la víctima

  

«El que hui ens unix ací és la solidaritat i el suport a les persones, les dones que patixen la violència, i més en concret una borrianenca que l’ha patit tan recentment. I amb ella estem tots i totes, i patim tots i totes», ha apuntat la primera edil. En el manifest, també s’ha demanat «respecte» per la intimitat de la víctima perquè precisament «el respecte és el primer que es trenca quan es produix un fet violent com el que hui condemnem des de Borriana».

 

Cinc minuts de silenci com a condemna per l’agressió

  

La concentració ha conclòs després d’un aplaudiment al final de la lectura del manifest i després de guardar cinc minuts de silenci de condemna per l’agressió patida per la jove en un acte que, segons el consistori, com demanava l’alcaldessa, ha reunit a tots els sectors de la societat borrianenca «sense que banderes o sigles polítiques hagen estat per davant de la condemna».

 

ÚLTIMES NOTÍCIES