València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

39 intoxicats després de consumir clòtxines a un restaurant de Xàbia

El producte ha sigut distribuit a la Comunitat Valenciana baix la marca Estrella Polar

Un total de 39 persones han patit una intoxicació alimentària després de consumir unes clòtxines congelades d'origen gallec. Els afectats evolucionen favorablement i s'ha procedit a la retirada d'aquest producte, marca Estrella Polar, segons la informació l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició. 

Fonts de la Conselleria de Sanitat han confirmat que els afectats van consumir el producte en un hotel de Xàbia. Les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana van traslladar aquest passat dimecres a l'agència depenent del Ministeri de Sanitat una notificació per la infecció de 39 persones, causada per norovirus.

Les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana van traslladar aquest passat dimecres a l'agència depenent del Ministeri de Sanitat una notificació per la toxiinfecció de 39 persones, causada per norovirus.

L'aliment investigat és una clòtxina cuita congelat d'origen gallec, amb etiqueta 'Clòtxina mitjana petxina súper' i de la marca Estrella Polar. En concret, es tracta del lot 010DOP-18, amb data de consum preferent al gener de 2020 i fabricat el 19 de gener d'enguany.

El producte s'ha distribuït a la Comunitat Valenciana i a Navarra, on està sent retirat del mercat, segons l'Agència Espanyola de Consum. Així mateix, s'ha informat dels fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària nacional (SCIRI) 

Com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries recomanen, a aquells que hagen pogut adquirir el producte o estiguen en la seua possessió, que s'abstinguen de consumir-ho.