València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Més de 50 intoxicats després de consumir clòtxines en restaurants de Xàbia i Gandia

El producte ha sigut distribuit a la Comunitat Valenciana baix la marca Estrella Polar

Més de 50 persones han patit una intoxicació alimentària després de consumir unes clòtxines congelades d'origen gallec. Els afectats evolucionen favorablement i s'ha procedit a la retirada d'aquest producte, marca Estrella Polar, segons la informació l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició. 

Fonts de la Conselleria de Sanitat han confirmat que 39 dels afectats van consumir el producte en un hotel de Xàbia i altres 12 a un hotel de Gandia. Les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana van traslladar aquest passat dimecres a l'agència depenent del Ministeri de Sanitat una notificació per la infecció de 51 persones, causada per norovirus.

 

L'aliment investigat és una clòtxina cuita congelat d'origen gallec, amb etiqueta 'Clòtxina mitjana petxina súper' i de la marca Estrella Polar. En concret, es tracta del lot 010DOP-18, amb data de consum preferent al gener de 2020 i fabricat el 19 de gener d'enguany.

El producte s'ha distribuït a la Comunitat Valenciana i a Navarra, on està sent retirat del mercat, segons l'Agència Espanyola de Consum. Així mateix, s'ha informat dels fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària nacional (SCIRI) 

Com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries recomanen, a aquells que hagen pogut adquirir el producte o estiguen en la seua possessió, que s'abstinguen de consumir-ho.