Sanitat confirma 7 casos de tos ferina en Requena

Compartir:

Les vacunes van permetre que la tos ferina desapareguera del nostre entorn | CEDIDA

 

La Conselleria de Sanitat ha confirmat que ha registrat un brot de tos ferina en Requena (la Plana d’Utiel, València), en el que, de moment, hi ha set persones amb edats entre els 10 i els 44 anys afectades, encara que cap d’elles ha requerit hospitalització.

 

Segons han informat fonts del departament que dirigix Ana Barceló, el brot es va detectar el 27 de maig, i es va començar a aplicar un protocol de vigilància d’esta malaltia. Des d’eixe moment, s’ha desplegat un protocol d’aïllament dels casos i d’identificació dels contactes, a més de la revisió de l’estat vacunal –especialment entre la població d’alt risc– per a aplicar trataments preventius si calguera.

 

A més a més, també s’ha enviat una circular informativa als centres escolars adevertint sobre els mètodes de prevenció, que recomana acudir al metge de capçalera o al pediatre en cas de sospitar patir-la o haver entrat en contacte amb algun afectat.

 

La tos ferina és una malaltia que es considerava erradicada de la nostra societat, tot i que està tornant a aparéixer. La població amb més risc són els xiquets i és molt contagiosa amb la saliva, les mucositats o a través d’objectes contaminats. Sol ser difícil detectar en un primer moment, perquè és fàcil de confondre amb un constipat.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...