València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Acusat un policia local per excedir-se en una detenció a la Vall d'Uixó

L'home va utilitzar una força desproporcionada

L'Audiència Provincial de Castelló sentarà el dia 13 en el banquet dels acusats a un policia local de la Vall d'Uixó que es va excedir en les seues funcions en una actuació l'any 2010. La Fiscalia considera així que va sobrepassar i abusar de les seues funcions, detenint a un motorista que li va recriminar que no el deixara passar er un carrer tallat.

Segons el Ministeri Públic ha relatat en el seu escrit provisional, l'agent municipal es trobava el 24 d'abril de 2010 realitzant funcions de trànsit en una rotonda. La zona estava tallada al trànsit degut a la celebració d'una carrera ciclista que es realitzava en les proximitats. En arribar el motorista al lloc li va demanar passar i el policia local es va negar. El motorista li va dir, segons el fiscal «Pareix mentida que sigues policia». En eixe moment, sense discutir més amb el denunciant, «el policia abusant de les seues funcions i utilitzant una força absolutament desproporcionada per a la situació va procedir a la seua detenció». Així ho reflexa l'escrit de l'acusació, que sosté que l'agent va esposar el motorista i el va deixar esposat i immobilitzat enmig del carrer fins que va finalitzar el pas de la carrera ciclista en la localitat.

Per a la Fiscalia de Castelló, els fets són abús de les funcions i constituïxen un delicte contra la integritat moral, amb la concurrència de la circumstància atenuant de dilacions indegudes. Es demana per a l'acusat cinc mesos de presó i una inhabilitació especial per al treball o càrrec públic durant un any i 11 mesos i el pagament dels costos.

De la mateixa manera, fa un mes, dos policies nacionals de Castelló van ser acusats de sobrepassar-sede nou contra un home que tenia una ordre d'expulsió i al qual van detindre en dependències de la Policia Local d'Orpesa. En aquest cas, els agents van quedar absolts. Per altra banda, són altres les infraccions que han fet altres policies aprofitant el seu càrrec. L'any passa, un policia local d'Onda, va acceptar una pena de tres anys de presó per traficar amb cocaïna. L'efectiu municipal guardava en casa més de 5.700 euros i altres 120 en la taquilla personal del seu lloc de treball, procedents de la venda de substàncies estupefaents.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram