Alcen la suspensió contra els llibres LGTBI lliurats en instituts de Castelló

Compartir:

 

El Jutjat del Contenciós 1 de Castelló alça la mesura cautelar que acordava la suspensió de l’entrega i la retirada de 32 llibres de temàtica LGTBI en 11 instituts.

Així consta en l’acte notificat a les parts en què el titular de Jutjat del Contenciós-Administratiu 1 de Castelló aixeca la mesura cautelar adoptada per una altra magistrada (en un acte anterior, datat el passat 15 d’octubre) que suspenia el lliurament d’estos llibres i acordava la seua retirada.

Després d’analitzar les al·legacions presentades per l’Ajuntament i el Ministeri Fiscal, el magistrat entén que l’actuació administrativa impugnada “té un fonament legal directe en la Llei 8/2017, de 7 d’abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere a la Comunitat Valenciana “.

Segons recull la resolució, que pot ser recorreguda en apel·lació, “no s’ha aportat cap prova, tan sols indiciària, que concórrega la il·legalitat que l’actora denúncia en l’actuació municipal”, així com tampoc “que el contingut dels materials ( llibres donats) atempte contra els drets humans (…)”.

“No s’ha provat, en definitiva, que l’actuació impugnada pogués causar cap perjudici (…). Acordar la mesura cautelar en este cas equivaldria a deixar l’aplicació de les lleis vigents a l’arbitri dels interessos o valoracions subjectives dels particulars “, concreta l’acte.

Advocats Cristians recorrerà la decisió

 

D’Altra banda, la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians ha comunicat que recorrerà esta decisió.

La seua presidenta, Polònia Castellanos, assegura que “la resolució incorre en diversos errors quan diu, per exemple, que les biblioteques dels instituts són de titularitat municipal”.

Afirma a més que “el jutge en este acte no fa cas l’informe del ministeri fiscal“. I destaca: “es tracta d’un atac contra la religió, la llibertat dels pares a decidir sobre l’educació dels seus fills i contra l’interés del menor instruint en pornografia, prostitució i sexe amb drogues”.

 

EL MÉS LLEGIT

Els solters majors de 50 són més oberts de ment

El 37% dels solters sènior els agrada la forma en què el seu cos canvia amb el pas del temps

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor

Conciliatech, campus gratuït per a afavorir la conciliació laboral i familiar

En aquest campus de la ciutat de València, que se celebrarà en 3 centres del 27 de juny al 8 de juliol, participaren 60 xiquets i xiquetes de fins a 14 anys