Els bombers treballen en l’incendi de Llutxent, que segueix actiu amb dos fronts i avança cap a Barx

 

 

Els bombers continuen treballant en l’incendi forestal de Llutxent , que segueix actiu amb dos fronts: la zona nord, amb llocs més escarpados que “dificulten” el treball; i el sud, que “preocupa” per l’evolució del foc cap a les granges. A més, les flames han obligat a evacuar “de forma preventiva” a 120 persones del municipi de Pinet que seran trasllades al poliesportiu de Llutxent. 

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha informat aquest dimarts sobre l’última hora de l’incendi de Llutxent després d’una reunió amb els efectius que treballen en l’incendi, amb l’objectiu de coordinar-se i traslladar-se uns a uns altres la informació “en temps real”. 

Ángel ha explicat que els mitjans aeris estan lluitant contra el “fort vent” en els dos fronts de l’incendi, ja que conforme els efectius es troben més amunt, el vent és “molt més fort”. “Estem treballant en unes condicions molt complexes i complicades perquè puguen arribar els mitjans terrestres, perquè estem parlant de situacions abruptes i amb desnivells dins del 30 i 40 per cent”, ha lamentat. 

En la zona, han treballat en les labors d’extinció aquest dimarts 600 efectius terrestres i 25 aeris, del Consorci Provincial de Bombers de València, de Bombers Forestals de la Generalitat, de la Unitat Militar d’Emergències (UME), de Divalterra i de la Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF); a més de bombers de “comunitats germanes”, com Castella-la Manxa, Murcia i Aragó, a les quals Ángel ha agraït el trasllat de mitjans. 

Ha explicat que seguiran treballant amb els mitjans aeris fins a les 21.00 hores, i que esperen un canvi en la temperatura a partir de les 20.00, que supose una evolució a un temps “molt més benigne”, amb un descens en la velocitat del vent. “Ací és quan seguirem treballant amb la finalitat d’acabar de perimetrar l’incendi”, ha destacat. 

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha assenyalat que, quan els mitjans aeris abandonen el lloc, realitzaran una distribució d’operatius en funció dels llocs en els quals siga “més important” atendre per l’evolució del vent. 

  

Per la seua banda, el President del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha apuntat que un dels punts “prioritaris” de l’incendi és el flanc nord, per la qual cosa els bombers han centrat el seu treball en què el foc no avanç cap a la localitat valenciana de Barx. 

UN RAIG, ORIGEN DEL FOC

L’incendi, declarat aquest dilluns, afecta a més d’1.500 hectàrees, encara que no totes són de massa forestal ja que també s’inclouen camps agrícoles sense ús i arbustos. La seua extinció està sent complicada a causa de la dificultat d’accés. L’equip d’agents mediambientals que treballa en la recerca de les causes de l’incendi ha constatat gràficament que l’origen del foc va ser la caiguda d’un raig sobre un arbre en la matinada del dilluns, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient.

ELS DESALLOTJATS NO TORNEN A CASA

El foc va obligar a desallotjar a última hora de la nit d’aquest dilluns a unes 2.500 persones de la zona de la Drova i les urbanitzacions de Montesoli Montepino, que continuaran fora de les seues cases aquest dimarts perquè l’incendi continua estant viu.

Així mateix, a les 20 hores d’aquest dimarts s’ha decidit evacuar “de forma preventiva” a 120 persones de la població del municipi de Pinet, proper a la zona afectada per les flames, que seran traslladats fins al poliesportiu de Llutxent

  

 

ÚLTIMES NOTÍCIES