La caiguda de la producció de Ford tanca la Zender d'Almussafes

El contracte entre les dos expira després de 30 anys
Leer en español
Fàbrica Ford d'Almussafes | EP

 

El contracte que l'empresa auxiliar de l'automoció Zender tenia amb Ford Almussafes ha expirat, per la qual cosa s'ha vist obligada a tancar. Aquesta decisió de la multinacional alemanya significa l'acomiadament dels seus 34 treballadors fixes i ara la factoria assumirà les funcions que tenia externalitzades en ella. El 31 de desembre és la data final de la relació entre les dos empreses després que ja en 2017 es perdera la instal·lació d'acabats del Kuga. Les funcions d'aquesta es basaven en posar elements complementaris als vehicles com garxos per al remolc. 

Una nova reunió està prevista per al pròxim 15 de novembre entre la direcció europea i els sindicats que permetrà esclarir alguna cosa més de què passarà amb el tancament de les instal·lacions i ajustaments laborals que va traslladar el 9 d'octubre al comité d'empresa el president europeu de la marca, Steven Armstrong. D'aquesta manera s'ha avisat als sindicats d'Almussafes que no es poden donar garanties laborals a partir del 31 de gener, que serà quan es complete l'expedient de regulació de treball temporal (ERTE). Aquest comença este divendres 9 de novembre amb 13 jornades d'atur en motors i 9 en muntatge.

La situació europea sembla haver empitjorat segons va advertir el president de la firma. Ahir es coneixia que Ford Motor Company, el cap del grup, va registrar una baixada del 27,2% de beneficis amb un benefici net atribuït de 3.793 milions de dòlars en els nou primers mesos de l'any. Els guanys atribuïts al fabricant d'automòbils estatunidenc van caure pel mal rendiment que va experimentar l'empresa durant aquest període a Europa i Xina. La marca, ha matriculat en el que portem d'any un 2% menys que en el mateix període de l'any passat, amb 1,16 milions d'unitats en tota Europa. En el mercat xinés la baixada és més significativa, amb un 30% menys.

 

 

 

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

Comentaris